avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte internationale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte internationale

Buna ziua,
Unde trebuie sa merg pentru a-mi schimba certificatul de nastere vechi cu cel nou international/european? Urmeaza sa ma casatoresc. Putem solicita certificatul de casatorie international din prima sau tot formatul vechi il vom primi? Aceste acte internationale mai necesita vreo traducere/legalizare in cazul emigrarii in Australia?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:53, 11 Octombrie 2010
1. Oficiul Satrii Civile este cel care emite un asemenea act.
2. Solicitati la Oficiul din localitatea unde v-ati nascut.
3. Trebuie tradus, legalizat si apostilat.
Actele de stare civila emise inainte de 1996 trebuie preschimbate cu altele de tip nou, international. Preschimbarea se face la oficiile de stare civila care le-au eliberat pe cele vechi.
Solicitarea se poate face si prin imputernicit, mandatat cu o procura speciala.

Australia şi Noua Zeelandă sunt membre ale Convenţiei de la Haga din 1961, astfel ca, acest act se apostileaza.
Î

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat de nastere AlexLFC AlexLFC Buna ziua, as dori sa stiu si eu care sunt pasii pentru a-ti schimba certificatul de nastere. Urmeaza sa plec in mai la studii in Olanda si mi s-a spus ca voi ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere neozeelandez camelys76 camelys76 imi trebuie apostila pe certificat de nastere neozeelandez daca voi face inregistrarea eu mama personal in tara? multumesc de ajutor (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)