avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa 1 si Grupa 2 de munca!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa 1 si Grupa 2 de munca!

Buna ziua!
Am etatea de 50 ani , intre anii 1982 si 1987
am lucrat intr-o intreprindere metalurgica iar aici
am fost incadrat in Grupa 1 de Munca cu o perioada
lucrata de 3 ani si 8 luni , dupa anul 1987 mi-am schimbat locul
de munca la o societate de exploatare portuara unde am fost
incadrat in Grupa 2 de Munca cu o perioada lucrata de 4 ani si 10 luni
Aceste grupe sunt specificate in vechiul Carnet de Munca
sub forma unor stampile dreptunghiulare peste care este scris
perioada si grupa de munca in care am lucrat , atat la Grupa 1
cat si la Grupa 2 de Munca!
Va rog sa-mi spuneti daca aceste grupe ma vor ajuta intr-un fel
sa pot iesi la pensie mai devreme cand voi indeplini conditiile de pensionare
si daca mai trebuie sa mai obtin o adeverinta in acest sens de la fostele societati
din care sa ateste ca am lucrat in grupele mentionate mai sus!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:00, 12 Februarie 2014
Va trebuie adeverinta in cazul in care vreti sa iesiti mai repede la pensie. Nu este suficient ceea ce se mentioneaza in cartea de munca. Daca iesiti la limita de varsta nu mai e nevoie. Am si eu aceeasi situatie si am primit acest raspuns.
1. Conform Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice pentru a beneficia de reducerea varstei standard de pensionare trebuie sa aveti minimum 6 luni lucrate in gr. I si/sau in gr. a II-a.

2. - Dvs. aveti sub 6 ani in ambele cazuri deci nu va ajuta la reducerea varstei standard de pensionate.
- Va ajuta la stagiul de cotizare la care se adauga 6 luni la an pentru gr. I si 3 luni la an pentru gr. a II-a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca grupa a-|-a adrian1@1 adrian1@1 Am lucrat în grupa 1 conform ordinului 50.in metalurgie o perioada de 2 ani și 6 luni,in procent de 80%.Vâ rog să-mi spuneți dacă se ia în considerare ... (vezi toată discuția)
Calculul vechimii pentru grupa i si ii de munca cumulate savuvirgil savuvirgil De ex. am o adeverinta de1 an si 9 luni de gr. 2 a conform Ord.50/1990 si HG 1223/1990 si o alta adeverinta pentru aceeasi perioada conform Decretului ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta boban81 boban81 Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cand pot iesi la pensie?Sunt nascut in 1953 luna 6 am o vechime de 10 ani la grupa 1,11 ani si 11 luni la grupa 2 si 8 ani la ... (vezi toată discuția)