avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime in munca grupa a-|-a
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime in munca grupa a-|-a

Am lucrat în grupa 1 conform ordinului 50.in metalurgie o perioada de 2 ani și 6 luni,in procent de 80%.Vâ rog să-mi spuneți dacă se ia în considerare la pensie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 24 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se ia in calcul daca se regasesc mentiuni in carnetul de munca sau daca in dosarul de pensionare depuneti o adeverinta intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare.
Adeverinta se emite la cerere scrisa de catre firma unde ati lucrat in conditiile in care in arhiva se regasesc documente (documentatie intocmita de firma si avizata de ITM pentru locuri de munca incadrate in grupa de munca, decizie interna prin care dvs. ati fost nominalizat ca beneficiar de grupa de munca) care atesta ca ati fost beneficiar de grupa de munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru 2 ani si 6 luni lucrati in grupa I, in procent de 80 % , beneficiati :
- de 12 luni perioade suplimentare la vechimea în muncă, care constituie stagii de cotizare în condiții normale:

- 1 an , reducerea vârstei standard de pensionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in recunosterea grupei a ii a de munca pentru pensie anticipalta gradinaru claudia gradinaru claudia Buna ziua, Mama mea, cu data nasterii 23.09.1958, a depus cerere pentru pensionare anticipata partiala si avand o vechime in munca de 29 ani si 6 luni din ... (vezi toată discuția)
Cum poți afla daca Carmeneni Carmeneni Cum poți să știu că îndeplinesc condițiile de pensionare, dacă am lucrat în condiții speciale și deosebite? La ce instituțiile mă pot adresa? (vezi toată discuția)
Acte doveditoare pentru grupa i si ii de munca farcas gheorghe farcas gheorghe Buna ziua! Am inregistrate in carte de munca doua insemari privind perioada cat am lucrat in grupa I de munca si grupa II de munca si temeiul legal al ... (vezi toată discuția)