Buna ziua, deranjez cu o intrebare. Tatal meu are un credit de nevoi personale, iar in urma unui proces penal ca sentita finala a primit condamnare 1 an cu executare. Intrebare mea este: se poate stopa plata creditului pe perioada executarii pedepsei??? Va mulumesc.
Cititi contractul si vedeti ceea ce scrie in conditiile contractuale. Daca mama Dvs. este cumva mentionata in contract, daca a prezentat si dansa adeverinta de salariat in calitate de sotie. Depinde care este suma imprumutata, pentru ca poate avea calitatea de codebitor sau garant al imprumutului.
Orice e posibilil dar banca trebuie sa aprobe. Daca cumva tatal d-vs inca nu a inceput executarea sentientei trebuie sa se duca la banca, depune o cerere de restructurare a creditului cu documente justificative - sentinta, etc - si in teorie se poate. Unei banci ii convine mai mult un credit amanat (desi nici asta nu ii prea convine) decat unui credit restant.
Daca tatal d-vs a inceput executarea pedepsei e mai complicat, va trebuie o inputernicire notariala din partea lui ca sa demarati procesul.
Avand in vedere faptul ca exista posibilitatea unor cheltuieli cu amanarea creditului (comisioane, eventualele cheltuieli cu notarul, etc) este posibil ca in functie de dimensiunea creditului sa nu se merite deranjul.
De principu se poate dar este la aprobarea banci si la vointa d-vs sau a tatalui d-vs de face acest
Executare codebitor
Octavia N
Buna ziua ...Vreau din tot sufletul sa ma sfatuiti ce este de facut in urmatorul caz..
In 2008 mama mea aluat un imprumut bancar ..iar in contractul de credit ... (vezi toată discuția)