avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor - sotul cetatean strain nu se afla in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor - sotul cetatean strain nu se afla in tara

sunt casatorita civil cu un cetatean columbian din 2010 si am un copil cu el insa suntem despartiti din 2012 . eu locuiesc in romania iar el in columbia. deci as dori sa fac in asa fel ca sa ma divortez de el dar imi tot zice ca nu imi va incredinta custodia copilului. el nu a colaborat cu nimic ptr copil de 1 an jumate deci......ce as putea face? stiu ca el fiind casatorit cu o cetateana di UE are mai multe facilitati de a parasi columbia deci as vrea cat de cat sa instiintez ambasada romaniei in columbia de acest caz . va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:37, 12 Februarie 2014
E simplu, se poate divorta in Romania, iar copilul vi se va incredinta cu siguranta.

Daca e violent, cereti ordin de protectie!
deci as dori sa fac in asa fel ca sa ma divortez de el dar imi tot zice ca nu imi va incredinta custodia copilului.

Nu e in masura sa v-o incredinteze, e o amenintare fara suport.

stiu ca el fiind casatorit cu o cetateana di UE are mai multe facilitati de a parasi columbia deci as vrea cat de cat sa instiintez ambasada romaniei in columbia de acest caz . va multumesc

Faptul ca este tatal unui minor roman intr-adevar ii va fi de folos chiar daca dvs. veti reusi sa obtineti in instanta exercitarea exclusiva autoritatii parintesti. Ambasada romana nu ii va putea refuza viza daca el va plati cu regularitate pensia de intretinere - in caz ca o cereti, sau daca o sa va trimita bani pentru copil dovedind astfel interes si preocupare pentru el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean din colombia emy h emy h buna seara ...as dori sa aflu ce acte necesare ar trebui unei cetatene din colombia pentru a se casatori cu un cetatean roman mentionez casatoria va avea loc ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain GeorgeRoman GeorgeRoman Sunt despartit in fapt de sotia mea care este cetatean columbian si locuieste in Columbia, eu revenind in Romania. Ne-am casatorit in Columbia la data de 12 ... (vezi toată discuția)
Facilitarea obtinerii vizei pentru cetatean columbian Caterinne Caterinne As fi interesata sa stiu daca este obligatoriu sa ma deplasez in Polonia sau exista o alternativa pentru a depune actele necesare pentru ca un cetatean ... (vezi toată discuția)