avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Facilitarea obtinerii vizei pentru cetatean columbian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Facilitarea obtinerii vizei pentru cetatean columbian

As fi interesata sa stiu daca este obligatoriu sa ma deplasez in Polonia sau exista o alternativa pentru a depune actele necesare pentru ca un cetatean columbian sa poata veni in Romania pentru o perioada de maxim 90 de zile?
O alta nelamurire vizeaza costul obtinerii vizei in Columbia de catre persoana in cauza. In urma cercetarilor realizate, nu am obtinut niciun raspuns favorabil.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
Caterinne, utilizator
Cel mai recent răspuns: Caterinne , utilizator 21:05, 14 Martie 2013
Dvs. vreti sa ii faceti invitatie sa vina in Romania? Intreb pentru ca nu stiu de ce vreti sa mergeti la ambasada Columbiei, nu are nicio treaba cu obtinerea vizei de scurta sedere in Romania pentru un columbian, poate nu am inteles bine.
Costul vizei este de 60 de euro.
Buna seara,
Multumesc intai pentru ajutorul pe care mi-l acordati oferindu-mi aceste informatii.
Exact. Doresc sa fac invitatia pentru a facilita procesul prin care persoana respectiva va obtine viza. Nu stiu insa unde sa trimit finalul rezultatului dupa ce realizez procedura de legalizare a documentelor necesare. Cui trebuie sa ma adresez mai exact?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
Caterinne, utilizator
Din fericire nu aveti treaba cu ambasada Columbiei, invitatia trebuie avizata de Oficiul Roman de Imigrari de care apartineti.
Aveti aici lista lor, alegeti judetul in care sunteti ca sa vedeti unde ii gasiti:
[ link extern ]

La ORI veti completa o declaratie de forma asta:
[ link extern ]

la care veti atasa aceste documente:
[ link extern ]

Dupa ce se aproba invitatia trebuie sa o transmiteti cat mai repede persoanei pentru ca e valabila doar 30 de zile.

Cu invitatia si cu urmatoarele documente:
[ link extern ]
se va duce la ambasada/consulatul Romaniei din Columbia pentru a obtine viza. Pe site-ul ambasadei noastre scrie ca e necesara progamarea prealabila.

Cititi aici mai multe detalii:
[ link extern ] ,
va pot fi de folos.
Imi cer scuze pentru faptul ca raspund atat de tarziu la mesajul pe care l-ati postat si care mi-a oferit o serie de informatii. Voiam sa specific faptul ca ajutorul pe care mi l-ati acordat faciliteaza modul in care voi putea sa realizez toate demersurile.
Multumesc frumos!
Ne bucuram ca v-am putut fi de folos :)

Alte discuții în legătură

Viza unui cetatean pakistanez pt romania ionelagalit ionelagalit prietenul meu e din pakistan si as vrea sa-l pot aduce aici sa ne cunoastem in realitate,as vrea sa stiu ce acte imi trebuiesc si daca acest lucru este posibil ... (vezi toată discuția)
Cãsãtorie cu cetatean strãin non eu Sintex Sintex Buna ziua Logodnica mea ( eu sint cetățean roman cu domiciliul in romania)este cetățean al republicii Belarus si urmează sa vina in romania cu ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean non ue daniele36 daniele36 Am o intrebare, care sunt pasii ce trebuie urmati urmare a casatoriei oficiate la misiunea diplomatica romaneasca intre un cetatean roman si un cetatean ... (vezi toată discuția)