avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... viza unui cetatean pakistanez pt romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

viza unui cetatean pakistanez pt romania

prietenul meu e din pakistan si as vrea sa-l pot aduce aici sa ne cunoastem in realitate,as vrea sa stiu ce acte imi trebuiesc si daca acest lucru este posibil tinand cont ca eu nu am un servici si o casa pe numele meu?este posibil?
noi vrem sa ne casatorim ,astept raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:33, 23 Octombrie 2012
Cetatenii statelor non-ue pot veni in Romania pe baza unei invitatii. Procedura obtinerii unei invitatii dureaza 60 de zile, iar invitatorul trebuie sa faca dovada ca are un spatiu de locuit, si mijloacele necesare intretinerii persoanei invitate (30 euro/zi). Invitatia o poate face o ruda de-a dvs. La Oficiul Roman de Imigrari (de unde puteti obtine mai multe informatii) va trebui sa declare care este scopul vizitei, de unde o cunoaste pe acea persoana pe care o invita (acest aspect este important), daca a mai fost in tara, etc
iti multumesc din suflet dar daca nu am o locuinta pe numele meu se poate pe numele parintilor?
si pe talon de pensie pot sa fac o declaratie de intretinere pe numele mamei?pensia ei e de 10 milioane lei vechi se poate ?sau daca nu e de 30 de euro pe zi nu poate sa vina?trebuie multe documente pt treaba asta ?si e adevarat daca vine el trebuie sa semneze la politie in fiecare luna ?multumesc
Daca vreti sa ii faceti invitatie pentru 30 de zile va trebui sa prezentati dovada faptului ca aveti 900 de euro (un extras de cont, de exemplu). Mi-e teama ca talonul de pensie al mamei nu va ajuta deloc.
Mie imi pare ca singura conditie pe care o indepliniti este faptul ca mama are locuinta proprietate personala...

Aceasta este lista documentelor pe care ar trebui sa le prezinte mama la Oficiul Roman de Imigrari ca sa poata face invitatia:
[ link extern ]

Cititi aici detalii despre viza de scurta sedere, care nu poate depasi 90 de zile in 6 luni - nu se poate prelungi si daca o obtine nu trebuie sa mearga lunar la politie:
[ link extern ]

Aici este lista documentelor pe care ar trebui sa le prezinte la ambasada Romaniei din Pakistan:
[ link extern ]
multumesc deci cum vad este imposibil sa vina aici dar sa merg eu in pakistan e mai usor ?de ce e nevoie ?am nevoie si atunci de un serviciu?sau nu conteaza?multumesc
Nu stiu in ce masura se acorda mai usor viza pentru cetatenii romani, cred ca depinde de motivul pentru care o solicitati si de felul in care veti dovedi ca aveti suficienti bani pentru a va putea intretine pe durata vizitei.
Afganistan nu are ambasada in Romania, ca sa aplicati pentru viza trebuie sa mergeti sau sa trimiteti actele in Polonia, la Varsovia.

Un articol care va raspunde la toate intrebarile gasiti aici:
[ link extern ]

Trimiteti un mail la ambasada, descrieti situatia dvs. si intrebati ce sanse ati avea, ar fi pacat sa platiti taxele etc. si sa nu vi se aprobe - aveti aici adresele la care le puteti scrie:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Viza pentru romania cetatean afgan SIMONA_CL SIMONA_CL Am facut o invitatie pentru un cetatean din Aganistan, dar mi s-a refuzat fara explicatii.Am citit legi, conditii de pe zeci de pagini de net, dar dincolo de ... (vezi toată discuția)
Informatii jmanu jmanu buna seara!am un amic pakistanez care doreste sa obtina acte in romania.In momentul de fata el sta in anglia fara acte legale.Care sunt procedurile pentru ... (vezi toată discuția)
Sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in romania laraiva laraiva I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei\'\'.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari ... (vezi toată discuția)