avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cãsãtorie cu cetatean strãin non EU
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cãsãtorie cu cetatean strãin non EU

Buna ziua

Logodnica mea ( eu sint cetățean roman cu domiciliul in romania)este cetățean al republicii Belarus si urmează sa vina in romania cu o viza turistică pe 90 zile in baza unei invitatii.
Vrem sa ne căsătorim la scurt timp după ce ajunge in romania.
Am vrea sa știm cum se procedează după căsătorie pentru
Obținerea rezidentei permanente in romania si care sint documentele necesare pentru căsătorie/rezidenta pentru a nu avea neplacerea de a intimpina probleme.. Probleme specifice cu care ne confruntam cind vine vorba de Birocrația din tara noastră.
Va multumesc anticipat
S
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:50, 6 August 2014
Gasiti informatii in acest topic (nu conteaza ca sunt actele necesare unui cetatean rus, si actele cetatenilor din Belarus necesita doar apostilare nu si supralegalizare):

www.avocatnet.ro/content/for...

In legatura cu permisul de sedere: dupa casatorie si inainte de expirarea vizei va trebui sa se intoarca in Belarus si sa ceara de la ambasada noastra viza pentru reintregirea familiei.
Odata ajunsa in Romania veti cere permis de sedere temporara de la Inspectoratul pentru Imigrari de care apartineti. Detalii aici (cititi unde sunt informatii pentru membrii de familie ai cetateanului roman):
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis sedere temporara cetatean non ue crisvenro crisvenro Daca un cetatean non UE se casatoreste pe teritoriul Romaniei cu un cetatean roman, cetateanul non UE avand in momentul casatoriei viza turist care in multe ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)