avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retineri din salariu. Abuz sau nu ???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retineri din salariu. Abuz sau nu ???

Dupa 5 luni de insolventa (suntem, ca si salariati, la masa credala) ni se aduce la cunostinta ca, din salariu pe luna viitoare, se va opri o cota parte (20 - 25%) care vor fi introdusi ulterior tot la masa credala. Aceleasi opriri se vor face si celor care sunt deja pe lista de disponibilizari. Este LEGAL acest lucru ??? X-( X-( #-o Ce putem face ???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:37, 11 Februarie 2014
Nu este corect.
Orice retinere din salariu se poate face in baza :
- unei hotarari judecatoresti irevocabile

- in baza unui acord intre partile din c.i.m.

Puteti sesiza ITM-ul si /sau promova o actiune in instanta. Insa, ITM-ul nu-l poate obliga pe angajator sa faca ceva sau sa nu faca ceva
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)
Imputatie anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: - un salariat care si-a insusit o anumita cantitate de combustibil de la societate , legal putem ... (vezi toată discuția)