avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu un cetatean german pe teritoriul Romaniei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu un cetatean german pe teritoriul Romaniei

buna seara
daca se poate sa-mi spuna cineva, va rog, ce fel de acte ii sunt necesare unui cetatean german pentru a-se casatori pe teritoriul romaniei si mai ales pentru cei care au fost in aceasta situatie, de unde se pot obtine in germania? am inteles ca este complicat dar nimeni nu ma ajuta cu un raspuns concret!
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:31, 12 Februarie 2014
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
Ares-3, moderator
Din Germania are nevoie de:
- un certificat de capacitate de casatorie pe care il obtine de la autoritatea care e echivalentul Starii civile de la noi; acel certificat se apostileaza la autoritatile competente din Germania (la noi sunt prefecturile) iar in Romania se traduce, legalizeaza si autentifica la un notar
- certificatul de nastere apostilat sau extras multilingv de certificat de nastere - de preferat extrasul, pentru ca nu mai trebuie apostilat, tradus etc.

Gasiti si aici cu ce tebuie sa mergeti la Starea Civila:
[ link extern ]

Daca viitorul sot nu stie limba roman va trebui sa angajati un traducator autorizat la oficierea casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat naștere copil născut in germania bogdanponline bogdanponline Salutari. Doresc și eu câteva lămuriri dacă se poate să mă ajute cineva. Eu și soția mea locuim în Germania ,doar eu lucrez, și de cinci luni avem un ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere multilingv nagyflorina nagyflorina buna , ma intereseaza daca certificatul de nastere multilingv eliberat de autoritatile romane, trebuie tradus ? cei de aici din Germania imi cer sa il traduc , ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat casatorie din germania Gabriela_C Gabriela_C Va rog sa-mi spuneti unde sau cui trebuie sa ma adresez pentru a intra in posesia certificatului de casatorie ce a avut loc pe teritoriul Germaniei, intre un ... (vezi toată discuția)