Buna ziua.
marius ma numesc,am si eu o problema cat se poate de serioasa(ptr mine).Avand o asigurare la o locuinta,am avut parte de un nefericit incident aceasta luand foc,risc care era cuprins in asigurare.Conform normelor CSA eu am anuntat producerea evenimentului dupa 10 zile(CSA a stabilit un termen de pana la 60 zile)...toate bune si frumoase se indeplinesc toate formalitatile....iar la sfarsit primesc o instiintare ca dosarul este respins pe motiv ca nu s-a respectat "CONDITIILE GENERALE DE ASIGURARE" care chipurile le-am semnat la intocmirea asigurarii....lucru pe care eu nu l-am facut.......bun.la un articol din aceste conditii generale cica este stipulat ca:"evenimentul trebuie anuntat in 1 zile lucratoare de la producerea evenimentului asigurat" ....IN SCRIS.Ce este de facut ptr a-mi recupera cel putin o parte din paguba.Mentionez ca in acest moment ei refuza orice dialog....nu se poate discuta cu nimeni.....:"NE_AM SPUS PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE".....va multumesc tuturor anticipat
Trebuia sa anuntati evenimentul in conformitate cu prevederile contractului de asigurare pe care l-ati semnat. Normele sau ordinele CSA au caracter general dar daca in contract sunt alte prevederi acestea prevaleaza fata de cele generale.
Daca nu ati anuntat in conformitate cu clauzele din contract inseamna ca nu v-ati respectat obligatia contractuala si atunci asiguratorul nu va despagubeste.
Asiguratorul are dreptul de a face investigatii ptr determinarea cauzelor incendiului ptr a justifica despagubiream dupa 10 zile ce concluzii mai poate trage?
Iti multumesc CYAN ptr raspuns dar se pare ca nu ai inteles intrebarea...ok...problema este urmatoare CSA(ACTUALMENTE ASF) stabileste norme de aplicare ale legii,deci au caracter legal......daca acolo scrie negru pe alb ca :"pagubitul poate anunta evenimentul pana la 60 de zile".....ce nu pot stabili domni de la asigurare?...pai in procesul verbal al pompierilor scrie negru pe alb:"bunuri recuperate 4 PERETI de caramida"si apoi nu mi-a dat nimeni acele conditii generale de asigurare sa l-e citesc macar....dar sa mai si semnez.....oricum iti multumesc
Daca nu ti-au fost puse la dispozitie conditiile generale de asigurare ai putea face o contestatie la refuzul lor de despagubire.
Intr-un fel sau altul asiguratorul trebuie sa te fi instiintat despre conditiile de asigurare.
Spuneti ca "chipurile" le-ati semnat, inainte de a semna nu ati citit ce semnati? Nu este un repros, dar vedeti unde se ajunge daca semnezi "ca primarul". Asiguratorul profita de orice inadvertenta ptr a nu despagubi, stiti foarte bine ca o virgula pusa unde trebuie schimba sensul frazei..
Este posibil ca acea norma CSA care stabileste conditiile de asigurare sa fie trecuta cu caractere mici in vreun colt al politei, este cazul asigurarilor RCA in care nu sunt trecute mot-a-mot conditiile contractuale dar este trecut nr. ordinului CSA cu caractere de 2 (cred), iti trebuie lupa sa il identifici.
au fost semnate ca "primarul" dar a fost semnat de catre o femeie de la tara de 60 de ani(mama mea,ea fiind detinatoarea politei si prorietara casei mistuite de foc) si culmea este o asigurare facuta prin POSTA.....adica postasul de la oficiul postas din localitate a facut aceasta politza si a fost primita prin posta
Atentie la cine incheiati asigurari si mai ales ce semnati !
Asigurarea facultativa este un contract intre doua parti ce se deruleaza conform conditiilor din acesta.
Aveti un link catre conditiile respective ?