Buna,
Am ales in prealabil CCC timp de un an dar m-am razgandit si am facut cerere de prelungire CCC pana la 2ani fara plata al doilea an, urmand a ma intoarce la servici pe data de27 febr 2015. Dar acum sunt insarcinata (7sapt)si urmeaza sa nasc la inceputul lui octombrie anul curent (2014).Pot sa continui Ccc pt al doilea bebe? Pe ce perioada un an sau doi? Primesc indemnizatie pt cresterea copilului? Sunt dispusa sa ma si reintorc la servici pana nasc dar tot nu voi avea necesarul de luni lucrate/cotizate catre Casa de Sanatate. As dori mai degraba sa ma reintorc la servici dar nu stiu cum sa rezolv cu lunile lipsa la cotizari CAS.Va multumesc
Conf art 2 alin 5 lit g si i OUG 111/2010 cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele au beneficiat au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului si de concediu fără plată pentru creşterea copilului.
1. Plata contributiilor la sanatate nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. - Indemnizatia pentru CCC se acorda numai daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri profesionale impozabile sau periaode asimilate acestora.
- Perioada in care ati fost in CCC1 si apoi in concediu fara plata pentru cresterea copilului sunt perioade asimilate celor de obtinere de venituri profesionale impozabile si sunt avute in vedere la acordarea CCC (v. si raspunsul colegului meu).
- Numai ca indemnizatia pentru CCC2 va fi mai mica (pentru ca nu ati avut venituri), dar nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.