Buna ziua. Am si eu o intrebare. Anul trecut firma pe care am avut-o a fost declarata inactiva de fisc , dar eu primesc minim de 2 ori pe an cate o somatie de la fisc in care apare numele firmei si codul fiscal desi acesta a fost radiat( am si instiintare de la ANAF). Ce trebuie facut, tinand cont ca eu acum sunt angajat si nu mai am activitate cu societatea.
Societatile pot fi declarate inactive de catre Fisc daca nu si-au indeplinit, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligatie declarativa prevazuta de lege.De asemenea, ANAF mai poate declara o persoana juridica inactiva si daca aceasta se sustrage de la efectuarea inspectiei fiscale prin declararea unor date de identificare a domiciliului fiscal care nu permit organului fiscal identificarea acesteia, precum si in alte situatii prevazute de lege.
Astfel, inactiv nu inseamna desfiintat/radiat. Dvs. trebuie sa va desfiintati societatea. Procedura de desfiintare, presupune depunerea la Registrul Comertului a doua dosare corespunzatoare celor doua etape ce trebuie parcurse: cea de dizolvare - lichidare si apoi cea de radiere, potrivit L.31/1990.
Firme inactive
fifi58
care este deosebirea intre firme inactivi , si firme cu activitate este suspendata
In oct.2013 am suspendat activitatea si totusi in lista cu firme inactivi ... (vezi toată discuția)