avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare in contabilitate

Am cumparat un domeniu pentru un site pe o firma nou infiintata. La momentul platii nu aveam deschis inca un cont bancar. Astfel, plata am efectuat-o in nume personal, pe persoana fizica si am mentionat pentru "numele firmei". Din pacate factura originala si contractul nu l-am mai primit de la furnizorul domeniului si nici nu am insistat pentru el.

Pe scurt nu am inregistrat in contabilitate tranzactia, si practic cheltuiala.

Problema este ca domeniul figureaza pe firma.
Acum as vrea sa transfer dreptul de proprietate pe alta firma sau persoana fizica.Trebuie trimisa o adresa la organismul ce supravegheaza domeniile internet prin care ii anunt ca transfer dreptul de cesiune.

Cum pot face acest lucru astfel incat sa fiu in regula contabil?

Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 15:02, 21 Mai 2009
Recomand ca document justificativ "borderoul de achizitii".
Contabilul va sti sa inregistreze creditarea firmei prin contul 455.
din text reiese ca nu aveti factura in original si contractul?...Puteti sa insistati asupra facturii in original.Pana atunci , daca aveti un exemplar inregistrati pe baza acelui document .
In ceea ce priveste decontarea se merge pe 455 cu analitic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D394 si 300 Kolea41 Kolea41 Va rog un raspuns : se cumpara niste bunuri ce nu sunt necesare domeniului de activitate ( ex. o camera de filmat video ,la activitate agricola ) Automat ,in ... (vezi toată discuția)
Reparatii auto decontate de asigurari cata8 cata8 Am si eu o problema. Am o reparatie auto a unei masini a firmei in urma unui accident decontata de catre firma de asigurari. La noi a ajuns o copie a facturii ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile pentru cesiune creante sc gerom trans sa sc gerom trans sa Am urmatoarea situatie: firma A are de incasat de la firma B 30000 lei.Firma B are de incasat de firma C suma de 10500 lei.Firma B cesioneaza creanta firmei C ... (vezi toată discuția)