avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de noapte

La societatea unde lucrez incepand cu luna noiembrie 2013 asociatii au hotarat acordarea sporului de noapte pentru salariatii ce efectuau ore de noapte,drept pentru care am intocmit acte aditionale la CIM ,am intregistrat si in Revisal si apoi transmis evident, dar s-a schimbat modificarea pentru ca s-au redistribuit oamenii si nu s-au mai efectuat ore de noapte.Intrebare retorica: trebuia modificat in Revisal? Trebuia si comunicat la ITM ? Acum cred ca este tarziu,ce risc exista? Dar cum niciodata nu e tarziu...Va rog din suflet ajutati-ma! A trecut timpul crezand ca se va reveni la formatiile anterioare dar nu......Ce ma fac????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:49, 12 Februarie 2014
1. Angajatorul care, in mod frecvent, utilizeaza munca de noapte este obligat sa informeze despre aceasta inspectoratul teritorial de munca.

2. Neacordarea sporului de noapte trebuie sa apara si in REVISAL. Astfel, daca sporul de nopate a fost introdus in REVISAL si nu s-a mai acordat , trebuie modificat in revisal.

3. Probabil la un eventual control sunteti pasibili de o sanctiune contraventionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional pentru munca de noapte papic papic In contractul de munca este trecut ca lucrez 40 ore pe saptamana , cu program normal de 8 ore pe zi, in realitate lucrez doar de noapte cate 12 ore pe noapte o ... (vezi toată discuția)
Ore noapte ocazional - revisal??? Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Pana la inceputul anului am lucrat mereu de noapte si aveam in Revisal trecut sporul de 25%. Din februarie nu a mai fost nevoie sa lucram schimbul ... (vezi toată discuția)
Revisal dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Am incercat sa intru pe discutia deja deschisa de consultanti dar nu ma stiut cum. Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. La ce se refera ... (vezi toată discuția)