avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional pentru munca de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional pentru munca de noapte

In contractul de munca este trecut ca lucrez 40 ore pe saptamana , cu program normal de 8 ore pe zi, in realitate lucrez doar de noapte cate 12 ore pe noapte o noapte da una nu , inclusiv sambata duminica, am cerut sa mi se plateasca spor de noapte , dupa lungi negocieri mi s-a comunicat ca voi primi 25% spor pt orele lucrate intre 22.00-06.00 , totul e ok pana aici, pentru weekeduri nu ar trebui sa primesc un spor mai mare? deorece nu se recompenseaza cu ore libere,
Angajatorul trebe sa-mi dea un act aditional la contractul de munca in care sa fie specificat ca lucrez doar de noapte si sporul aferent pe care mi la- promis verbal?
Cel mai recent răspuns: BRATU ALINA , utilizator 12:00, 17 Februarie 2010
Intradevar munca prestata intre orele 22:00 - 6:00 este considerata munca de noapte conform art. 123 Din Codul Muncii salariatii de nopate beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca,pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza.
b) fie de un spor la salariu de minim 15% din salariul de baza pentru fiecare ora de munca de noapte prestata( in cazul dumneavoasta se acorda spor de 25 %)
Pentru orele lucrate in weekend va pot spune urmatoarele :
- in cazul in care repausul saptamanal nu se acorda in zilele de sambata si duminica si se acorda in alte zile, salariatul va beneficia de un spor la salariu ( spor care se stabileste prin contractul colectiv de munca , sau dupa caz prin contractul individual de munca. In cazul dumneavoastra , nu este stipulat in contractul individual de munca,acest spor ,asadar angajatorul poate face un act aditional la cim , prin care acorda un spor in cuantum de ......... ( in conformitate cu prevederile art. 132 alin. 3 din Codul Muncii.
Angajatorul este obligat sa anunte inspectoratul teritorial de munca in cazul in care utilizeaza munca de noapte.
Angajatorul va trebuii sa va intocmeasca act aditional la cim :
-in care anunta cum se face repartizarea programului de lucru ( munca de noapte)
-cu sporul pe care vi-l acorda respectiv 25% ( spor pentru munca de nopate)
- data de la care intra in vigoare modificarile facute la contractul dumneavoastra de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare spor de noapte papic papic La un angajat cu un salar de baza de 1650 ron, care lucreaza doar de noapte trebe sa acord un spor de noapte de 25%.Cum procedez?salar de baza *25% sau ore ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate pe tura de noapte cadar daniel cadar daniel Buna ziua. Ma numesc Cadar Daniel si lucrez ca si dispecer transporturi la o firma din Oradea in ture de noapte. Intrebarile care ma framanta ar fi ... (vezi toată discuția)
Calcul spor ore de noapte mocanuarc1 mocanuarc1 Modul de calcul al sporului de noapte pentru functionari publici(MAI). As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu modul de calcul al sporului ... (vezi toată discuția)