avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar

Buna ziua.
Acum cateva zile am fost prins de radar in Giurgeni,jud Ialomita cu 93 km/h. Din prostie am semnat procesul verbal si de ce spun in prostie,deoarece nu cred k am avut 93km/h,eu cand am intrat in localitate ultima data cand m-am uitat in bord viteza era redusa km la 80,avand detector de radar acesta a inceput sa "caraie" prea din scurt si am franat imediat.Domnul agent(care nu s-a prezentat in fata mea,scrie numele lui doar in proces) a iesit din masina m-a tras pe dreapta i-am cerut sa vad o poza,o filmare si mi-a spus ca nu se poate si am primit sanctiunea de 6 pu8ncte pe permis si 540ROn amenda. Cineva mi-a spus ca am dreptul sa cer filmarea si ca ceea cea a facut el e cam abuz in serviciu,deoarece m-a asteptat cu radarul mergand si cand m-a vazut k ma apropii a conectat antena la aparatul radar. As vrea sa fac o contestatie,in prosces scrie ca trebuie s-o fac catre judecatoria Fetesti,una din intrebarile mele este: cam ce trebuie sa contina o contestatie "corecta" si a doua intrebare este legata de Fisc :eu amenda nu am platit-o cei 540RON,acesti bani raman in "contul" meu s-au al parintilor mei pt k sunt pe acelasi domicilui cu ei?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LaurentiuR , utilizator 10:18, 18 Aprilie 2009
Formulati contestatie impotriva procesului verbal,desiv-ati pus semnatura fara a arata in rubrica de obiectiuni,care sunt acestea in legatura cu constatarea contraventiei.Din nefericire,prin aplicarea semnaturii dvs. in mod neconditionat ati "achiesat" la cele constatate de agent..Solicitati in cadrul contestatiei fotografia radar ca proba alaturi si de atestarile aparatului radar side proba cu martori care ar putea sa arate veridicitatea celor aratate de dvs.
Multumesc.

Iar in privinta Fisc-ului...amenda intra in "contul" meu sau al parintilor,avand in vedere k suntem pe acelasi domiciliu,adica imi afecteaza cu ceva parintii?
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2009
LaurentiuR, utilizator
La fisc , amenda va figura "in contul dumneavoastra" si nu al parintilor.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radar nou mariuss_05 mariuss_05 poate fi facuta contestatie pe motiv de nulitate a unui pv radar pentru faptul ca in pv nu sa specificat seria si nr aparatului radar ? ci doar nr auto si ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva pv respinsa Alirox Alirox As dori sa ma lamuriti, daca se poate intr-o privinta. In urma cu aprox 6 luni mi s-a suspendat carnetul pt depasirea vitezei in localitate. La intrarea in ... (vezi toată discuția)
Amenda radar dannastase dannastase Buna ziua. In data de 24.03.2009 am fost oprit de un echipaj de politie intre localitatile Tandarei si Giurgeni de un echipaj de politie aducandumi-se la ... (vezi toată discuția)