avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcarea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcarea dreptului de proprietate

Buna ziua,

Am marea rugaminte sa-mi oferiti cateva informatii in legatura cu incalcarea dreptului de proprietate: am pamant in judetul Neamt, intr-o comuna. Pe acel pamant a venit o echipa ( PROSPECTIUNI SA ) care a facut gauri si a bagat tevi si a intins fire pe suprafete foarte mari. Toate aceste lucruri le-a facut fara semnatura mea de proprietar. Doresc sa stiu cum ma pot apara in aceasta situatie??? As vrea sa dau firma in judecata si sa cer despagubiri pentru calcarea, gaurirea fara acordul proprietarului.

Care sunt legile care fac referire la incalcarea dreptului de proprietate??? Ce legi imi sunt de folos in aceasta situatie???

Astept raspunsul dvoastra urgent.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Alex Niculescu , Consilier juridic 14:09, 12 Februarie 2014
Buna ziua, adresativa politiei pentru

Tulburarea de posesie

Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Dacă fapta prevăzută în alin. 1 se săvârşeşte prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte de două sau mai multe persoane împreună, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală. va puteti constitui parte civila si solicitati daune.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie - teren neingradit, existenta infractiunii infolegi infolegi Se considera incalcarea proprietatii in cazul in care terenul aferent constructie nu este ingradit cu gard dar se pote observa vizibil calea de acces la ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie gesiana gesiana Am cumparat un teren extravilan cu intabulat liber de sarcini extras de carte funciara pus pe rol la Consiliul Popular fara a fi probleme.Terenul era nelucrat ... (vezi toată discuția)
Violarea proprietatii private melcsy melcsy fapta unde se incadreaza, daca nu este domiciliul victimei, ci un spatiu com in constructie (vezi toată discuția)