Buna ziua,
Sunt angajata cu CIM este pe per. determinata care expira la finele acestei luni. Am fost anuntata ca acest contract va fi prelungit pentru pentru inca 12 luni. Cert e ca n-am inteles daca e vorba de un act aditional sau incheierea unui nou contract, intelegand ca exista diferente majore intre cele doua. Vreau sa stiu daca zilele de concediu de odihna neefectuate din contractul anterior se cumuleaza celor din noul contract? In cazul semnarii unui nou CIM pe per. determinata, aceste zile de concediu neefectuat sunt anulate? Angajatorul este obligat legal sa faca o compensare in bani?
Multumesc!
Diferente majore nu sunt intre cele doua modalitati.
- daca se incheie act aditional , atunci angajatorul va poate prelungi durata c.i.m. pana la implinirea duratei maxime pentru carfe se poate incheia un astfel de c.i.m. (36 luni)
- daca se inceteaza vechiul c.i.m. si se incheie un alt c.i.m. pe durata determinata , atunci durata celui de-al doilea c.i.m. nu poate fi mai mare de 12 luni.
In acest caz, zilele de CO neefectuate se vor compensa in bani la incetare c.i.m., conform art.146 alin.4 C.mun.
Sa-mi spuneti daca am inteles bine: in cazul unui act aditional la CIM pe per. determ, zilele de CO neefectuate se cumuleaza; in cazul unui nou CIM pe per.determ, se face compensarea in bani?
da, ati inteles bine, daca va inceteaza actualul contract vi se vor plati zilele de CO neefectuate. Pentru viitorul CIM incheiat veti avea un numar de zile de CO proportional cu perioada noului contract.