Buna ziua !
Ma aflu in urmatoarea situatie:
- contract de munca 90 zile perioada de proba
- prelungire, in ultima zi a perioadei de proba, cu contract determinat pe prioada de 1 luna
As dori sa-mi spuneti daca trebuiau sa-mi comunice ceva , pana acum, pentru ca la sfarsitul acestei perioade eu nu stiu la ce sa ma astept.
Multumesc!
Dati-ne exact situatia dvs - ce fel de contract ati semnat, durata perioadei de proba mentionata - , intrucat ce spuneti dvs nu prea se impaca cu legislatia.
Initial contract pe 90 zile perioada de proba 03.04.2017- 04.07.2017.
Pe 04.07.2017 mi-au trimis o informare (care cred ca trebuia trimisa cu 20 zile inainte) din care reiese ca se prelungeste contractul cu 1 luna perioada determinata, adica 04.07.2017 pana la 04.08.2017 + actul aditional la contract din care reiese acelasi lucru ( se prelungeste contractul pana pe 04.08.2017). In afara acestora nu am mai primit nimic de la ei si nici ce au de gand sa faca in continuare nu stiu (comunicarea verbala lasa de dorit).
Vroiam sa stiu daca trebuiau sa ma informeze mai devreme, in decursul acestei luni, de modificarile ce o sa survina, sau la finalul lunii pur si simplu se incheie contractul de comun acord.
Mentionez ca nu mai doresc sa continui in acest fel cu ei, adica contract de cate 1 luna determinata.
Multumesc!
1. Dvs ati avut in c.i.m. pe durata determinate de 3 luni ... perioada de proba este de maxim 15 zile lucrătoare , in acest caz.
2. Orice modificare a unuia dintre elementele c.i.m. in timpul executarii acestuia, impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
Asadar, actul aditional se putea incheia in termen de 20 de zile lucratoare de la 04.07.2017.
3. Inainte de 04.08.2017, ii puteti anunta ca nu mai doriti sa continuati colaborarea.
Prelungirea duratei c.i.m. o poate face de nenumarate ori pana la implinirea perioadei maxime de 36 de luni pentru care se poate incheia un astfel de c.i.m.