avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Transfer de proprietate prin acord de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Transfer de proprietate prin acord de mediere

Tatal meu avea in folosinta de la parintii sai un teren intravilan ,practic curtea casei, si un teren arabil.Dupa decesul parintilor nu s-a inteles cu fratele sau asupra impartirii acestor terenuri si au ajuns in instanta unde a fost facuta impartirea si data o hotarare definitiva si irevocabila. Conform planului aprobat de instanta, hotarul ar fi trecut prin mijlocul portii tatalui meu,ceea ce l-a determinat pe tata sa incerce sa discute cu fratele lui sa-i cedeze cei 2 metri necesari pt a putea intra cu masina in curte in schimbul partii tatalui meu din terenul arabil impartit de instanta in doua parti egale .
Pot merge la mediator pentru o noua impartire avand in vedere ca au o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ?
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 07:39, 14 Februarie 2014
Orice act translativ al dreptului de proprietate cu privire la teren trebuie sa fie in forma autentica, aceasta forma o poate da numai notarul public, nu mediatorul. Daca insa nu se pot intelege cu privire la acea palma de pamant vor trebui sa ajunga (din nou) in fata instantei, pt. ca la notar se pot autentifica numai actele ce provin din buna intelegere a partilor.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
VoL, utilizator
ma gandeam ca in fata mediatorului unchiul va ceda cei 2 m de pamant din curte in schimbul partii din camp apoi cu acordul sa mergem in instanta asa costandu-ne mai putin....
da, acordul de mediere este necesar in instanta> daca asta este scopul sa ajungeti iar in fata instantei. cat despre costuri, poate ar fi bine sa cereti unui notar o estimare pt. un act de dezmembrare si vanzarea celor 2 m, apoi sa puneti in balanta costurile medierii + judecata+intabulare.
Asa ar vrea si tata ,sa mearga la notar ,dar cum spiritele sunt inca incinse cred ca vom incerca sa-l chemam la mediere apoi daca nu vrea din nou in instanta .
Asta vroiam sa stiu daca putem schimba practic hotararea judecatoreasca printr-un acord de mediere consfintit apoi in instanata
E dificil, cum anume sa ajungeti in instanta, sub ce pretext? De impartire? M<a tem ca exista deja o hotarare de impartire...
Ca sa cedeze la notar, trebuie sa dezmembreze cei 2 metri si sa-i dea... cadastru, intabulare... costa ceva.

Alte discuții în legătură

Mediere sau direct instanta mioara2012 mioara2012 Buna ziua. A murit tata si mama vrea sa ia 75% din avere. Are voie sa faca acest lucru? Pot sa o chem la mediere, sa ne intelegem asupra procentului si cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune si partaj voluntar mihaela david mihaela david Sotul meu si fratele lui au facut succesiunea dupa tatal lor,mama renuntand in favoarea celor doi,intreaga avere fiind impartita in mod egal celor doi.Dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire geoman geoman au murit ambii parinti,casa e trecuta pe tata si mama,grajdiul pe bunicii din partea tatalui ,tatal a fost singur la parinti ,pamant aproape 5 ha cu titlul de ... (vezi toată discuția)