Daca am fost condamnat in 2011 la 3 ani cu suspendare sub supraveghere si termen de incercare 6 ani ...Beneficiez de legea mai favorabila cu Noul cod penal ?
incadrarea era de la 3-10 ani vechiul cod.. acum este de la 1-7 ani Va rog mult de tot sa ma lamuriti si pe mine ,,,multumesc!
Legea 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.
Art. 4
Pedeapsa aplicata pentru o infractiune printr-o hotarare ce a ramas definitiva sub imperiul Codului penal din 1969, care nu depaseste maximul special prevazut de Codul penal, nu poate fi redusa in urma intrarii in vigoare a acestei legi.
Nu beneficiati de nimic, ramane asa cum a fost stabilit de instanta.
ART. 16 LPACP
(1) Măsura suspendării sub supraveghere a executării pedepsei aplicată în baza Codului penal din 1969 se menţine şi după intrarea în vigoare a Codului penal, până la împlinirea termenului de încercare stabilit prin hotărârea de condamnare.
Ok multumesc mult de tot ... As mai avea o intrebare daca se poate ...Am impus de instanta ca sa ma prezint in fiecare luna la semnat la Probatiune pe o perioada de 6 ani ..nu as putea cumva sa modific programul de semnat sa semnez odata la 3 luni sau ceva de genu asta? cunosc persoane cu fapte mai grave ca si mine si semneaza odata la 3 luni si nu instanta le;a facut programu ci cei de la probatiune ..multumeesc ......cum scrie si aici ..Art. 95: Modificarea sau incetarea obligatiilor
(1)Daca pe parcursul termenului de supraveghere au intervenit motive care justifica fie impunerea unor noi obligatii, fie sporirea sau diminuarea conditiilor de executare a celor existente, instanta dispune modificarea obligatiilor in mod corespunzator, pentru a asigura condamnatului sanse mai mari de indreptare.
(2)Instanta dispune incetarea executarii unora dintre obligatiile pe care le-a impus, cand apreciaza ca mentinerea acestora nu mai este necesara.
1,6 ani cu suspendare.
GYOGYO
Buna seara.Va rog sa ma ajutati la o problema.In februarie 2013 prin hotarare de la curtea de apel, am primit 1ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare si 3 ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept
letty
Buna ziua, am si eu o intrebare : Am o condamnare cu suspendare de 3 ani, cu termen de incercare de 6 ani din 2009 la care reabilitarea de drept intervine dupa ... (vezi toată discuția)