avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat la 3 ani cu suspendare lipsire de libertate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat la 3 ani cu suspendare lipsire de libertate

Daca am fost condamnat in 2011 la 3 ani cu suspendare sub supraveghere si termen de incercare 6 ani ...Beneficiez de legea mai favorabila cu Noul cod penal ?
incadrarea era de la 3-10 ani vechiul cod.. acum este de la 1-7 ani Va rog mult de tot sa ma lamuriti si pe mine ,,,multumesc!
Cel mai recent răspuns: Julian24 , utilizator 17:24, 14 Februarie 2014
Legea 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

Art. 4
Pedeapsa aplicata pentru o infractiune printr-o hotarare ce a ramas definitiva sub imperiul Codului penal din 1969, care nu depaseste maximul special prevazut de Codul penal, nu poate fi redusa in urma intrarii in vigoare a acestei legi.

Nu benficiati de reducerea pedepsei.
Nu beneficiati de nimic, ramane asa cum a fost stabilit de instanta.
ART. 16 LPACP
(1) Măsura suspendării sub supraveghere a executării pedepsei aplicată în baza Codului penal din 1969 se menţine şi după intrarea în vigoare a Codului penal, până la împlinirea termenului de încercare stabilit prin hotărârea de condamnare.
Ok multumesc mult de tot ... As mai avea o intrebare daca se poate ...Am impus de instanta ca sa ma prezint in fiecare luna la semnat la Probatiune pe o perioada de 6 ani ..nu as putea cumva sa modific programul de semnat sa semnez odata la 3 luni sau ceva de genu asta? cunosc persoane cu fapte mai grave ca si mine si semneaza odata la 3 luni si nu instanta le;a facut programu ci cei de la probatiune ..multumeesc ......cum scrie si aici ..Art. 95: Modificarea sau incetarea obligatiilor
(1)Daca pe parcursul termenului de supraveghere au intervenit motive care justifica fie impunerea unor noi obligatii, fie sporirea sau diminuarea conditiilor de executare a celor existente, instanta dispune modificarea obligatiilor in mod corespunzator, pentru a asigura condamnatului sanse mai mari de indreptare.
(2)Instanta dispune incetarea executarii unora dintre obligatiile pe care le-a impus, cand apreciaza ca mentinerea acestora nu mai este necesara.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
Julian24, utilizator
Cu pedeapsa aplicata nu aveti ce sa faceti.

Cu probatiunea nu va ramane decat sa vorbiti cu cei de acolo.
Se poate rezolva.
Cei de la probatiune imi spun sa fac contestatie la judecatorie ca ei au dat termen sa ma prezint o data la luna ? pot face contestatie sau nu ?

Alte discuții în legătură

1,6 ani cu suspendare. GYOGYO GYOGYO Buna seara.Va rog sa ma ajutati la o problema.In februarie 2013 prin hotarare de la curtea de apel, am primit 1ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare si 3 ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept letty letty Buna ziua, am si eu o intrebare : Am o condamnare cu suspendare de 3 ani, cu termen de incercare de 6 ani din 2009 la care reabilitarea de drept intervine dupa ... (vezi toată discuția)
Ncpp - condamnare suspendare, schimbari raul1907 raul1907 aduce schimbari noul cod penal pentru persoanele care ispasesc o condamnare cu suspendare(3,5 ani)?[ (vezi toată discuția)