avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitarea de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitarea de drept

Buna ziua, am si eu o intrebare : Am o condamnare cu suspendare de 3 ani, cu termen de incercare de 6 ani din 2009 la care reabilitarea de drept intervine dupa cei 6 ani. Conform noului cod penal se poate reduce perioada in care poate intervenii reabilitarea ? Am inteles ca la 4 ani si jum , este corect ???
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:43, 24 Februarie 2014
Nu se schimba nimic.
ART. 15 LPACP
(1) Măsura suspendării condiţionate a executării pedepsei aplicată în baza Codului penal din 1969 se menţine şi după intrarea în vigoare a Codului penal.
(2) Regimul suspendării condiţionate a executării pedepsei prevăzute la alin. (1), inclusiv sub aspectul revocării sau anulării acesteia, este cel prevăzut de Codul penal din 1969.
ART. 16
(1) Măsura suspendării sub supraveghere a executării pedepsei aplicată în baza Codului penal din 1969 se menţine şi după intrarea în vigoare a Codului penal, până la împlinirea termenului de încercare stabilit prin hotărârea de condamnare.
(2) Pentru determinarea legii penale mai favorabile cu privire la suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei conform art. 5 din Codul penal, instanţa va avea în vedere sfera obligaţiilor impuse condamnatului şi efectele suspendării potrivit legilor succesive, cu prioritate faţă de durata termenului de încercare sau supraveghere.
singura sansa ar fi sa fi fost minora la data savarsirii faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ncpp - condamnare suspendare, schimbari raul1907 raul1907 aduce schimbari noul cod penal pentru persoanele care ispasesc o condamnare cu suspendare(3,5 ani)?[ (vezi toată discuția)
1,6 ani cu suspendare. GYOGYO GYOGYO Buna seara.Va rog sa ma ajutati la o problema.In februarie 2013 prin hotarare de la curtea de apel, am primit 1ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare si 3 ... (vezi toată discuția)
Ncpp - reducerea termenului de incercare andreiion88 andreiion88 Buna seara, Daca am fost condamnat pe vechiul cod la 1 an de inchisoare cu suspendare conditionata , cu un termen de incercare de 3 ani pentru complicitate la ... (vezi toată discuția)