avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NCPP - reducerea termenului de incercare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NCPP - reducerea termenului de incercare

Buna seara,
Daca am fost condamnat pe vechiul cod la 1 an de inchisoare cu suspendare conditionata , cu un termen de incercare de 3 ani pentru complicitate la luare de mita(decizie definitiva si irevocabila), pot beneficia de o reducere de pedeapsa sau de o reducere a termenului de incercare odata cu intrarea in vigoare a noului cod?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreiion88 , utilizator 19:44, 19 Februarie 2014
Nu beneficiati de absolut nimic.
ART. 15 LPACP
(1) Măsura suspendării condiţionate a executării pedepsei aplicată în baza Codului penal din 1969 se menţine şi după intrarea în vigoare a Codului penal.
(2) Regimul suspendării condiţionate a executării pedepsei prevăzute la alin. (1), inclusiv sub aspectul revocării sau anulării acesteia, este cel prevăzut de Codul penal din 1969.
multumesc pentru informatii. dar daca s-ar aplica legea amnistiei si gratierii as putea fi reabilitat mai repede?
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratierea sebastain sebastain am primit o pedeapsa cu supendare de 2 ani plus inca 2 de incercare intrebarea mea este mi se va sterge aceasta cu ocazia intrarii in vigoare anoului cod penal ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept letty letty Buna ziua, am si eu o intrebare : Am o condamnare cu suspendare de 3 ani, cu termen de incercare de 6 ani din 2009 la care reabilitarea de drept intervine dupa ... (vezi toată discuția)
1,6 ani cu suspendare. GYOGYO GYOGYO Buna seara.Va rog sa ma ajutati la o problema.In februarie 2013 prin hotarare de la curtea de apel, am primit 1ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare si 3 ... (vezi toată discuția)