avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general depunere bilant la reg com.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

depunere bilant la reg com.

La reg comertului se depun si cele 10 note care se anexeaza la bilant?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 13:11, 18 Aprilie 2009
Nu.
Se depun :

- situatii financiare (cu viza anaf) pe suport hirtie si electronic;
-proces verbal al adunarii generale;
-raportul consiliului de adm, directoratului;
-raportul cenzorilor (daca aveti)
- dovada taxe registru si dovada publicare m of pentru cifra de afaceri mai mare de 10 mil lei ( rog verificare, sper sa nu gresesc)
insotite de formularul F10 , cererea de depunere a situatiilor financiare
Nu trebuie viza anaf, in schimb, trebuie sa depuneti situatiile la ORC in termenul prevazut de lege.Art.201 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale, situatiile financiare anuale trebuie depuse la Registrul Comertului in termen de maxim 15 zile de la data limita pentru tinerea adunarii generale ordinare a actionarilor. Iar aceasta adunare trebuie sa aiba loc in primele 5 luni ale anului, deci cel tarziu la 31 mai . 15 zile dupa 31 mai ar insemna ca termenul limita este 15 iunie .
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
ART. 196

(1) Bilantul contabil al societatii si contul de profit si pierderi vor fi intocmite dupa normele prevazute pentru societatea pe actiuni. Dupa aprobarea de catre adunarea generala a asociatilor, ele vor fi depuse de administratori, in termen de 15 zile, la administratia financiara. Un exemplar al bilantului contabil si al contului de profit si pierderi, vizat de administratia financiara, va fi depus la oficiul registrului comertului.
art.196 din ce lege?
Art. 201. - (1) Situatiile financiare vor fi intocmite dupa normele prevazute pentru societatea pe actiuni. In urma aprobarii lor de catre adunarea generala a asociatilor, administratorii vor depune la registrul comertului, in termen de 15 zile de la data adunarii generale, copii ale situatiilor financiare anuale, in conformitate cu prevederile Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, spre a fi publicate in conformitate cu art. 185.*
(2) Dispozitiile prevazute pentru fondurile de rezerva la societatea pe actiuni, ca si acelea privitoare la reducerea capitalului social, se aplica si societatilor cu raspundere limitata.
__________
*Alineatul (1) a fost modificat prin art. I pct. 140 din Legea nr. 441/2006.

Acel art. 196 e din legea 31, dar e o forma veche . In forma actuala , corect este art 201,pe care de altfel l-am si postat. Am zis ca trebuie viza anaf pentru ca la noi asa se depun.
Imi cer scuze pentru confuzia creata , n-am citit bine ca era o forma neactualizata cind am postat art 196. :rtfm:

Alte discuții în legătură

Carte de munca pt. asociat unic intr-un srl tanguera tanguera Buna ziua Doresc sa stiu daca asociatul unic intr-un SRL poate avea carte de munca pe societatea respectiva. Am auzit tot felul de variante (ca initial nu, ... (vezi toată discuția)
Situatii financiare crinarav crinarav Va rog frumos sa-mi spune-ti care este termenul de depunere a situatiilor financiare la 31.12.2008, la ORC,a unui SRL. (vezi toată discuția)
Dividende Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am preluat o societate al carei bilant la 31.12.2010 a fost intocmit de catre altcineva. Dilema mea este la PV AGA este specificat asa -profitul anului 2010 ... (vezi toată discuția)