avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Suspendare activitate pe o perioada de timp
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Suspendare activitate pe o perioada de timp

Buna ziua am o intreprindere individuala din 2010 care are insa datorii si nu o pot inchide,dar nu mai lucrez pe ea am predat memoria casei de marcat ,am inchis punctul de lucru prin cerere .Intrebarea este cum pot suspenda pe o perioada de timp activitatea firmei ,penmtru a nu mai fii nevoita sa fac acte catre finante avand in vedere ca nu lucrez cu firma?Multumesc
Cel mai recent răspuns: melania_14 , utilizator 12:08, 19 Februarie 2014
Pentru intrerupere(suspendare) activitate va duceti la ONRC cu actele care v-au fost eliberate de catre ei la deschiderea II si depuneti o declaratie. Suspendare se face pe 3 ani. In cazul in care nu vreti sa mai aveti niciodata activitate ii faceti radierea. In ambele cazuri trebuie platita o taxa ~50ron. Cei de la ONRC nu va cer niciun fel de act de la ANAF.
Cu actele de la ONRC in care se dovedeste ca nu mai aveti activitate va duceti la ANAF pt a nu mai plati in continuare taxe si impozite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defiscalizare casa de marcat - inchidere firma off_ro off_ro Am dizolvat o firma recent si urmeaza peste o saptamana depunerea actelor pentru radiere (este un SRL). La un punct de lucru inchis acum (la dizolvare), am ... (vezi toată discuția)
Inchidere intreprindere individuala chiriac1982 chiriac1982 Buna ziua!Va rog frumos sa ma indrumati si pe mine si sa-mi spune-ti ce pasi trebuie sa urmez ptr a inchide intreprinderea familiala.Am predat memoria fiscala ... (vezi toată discuția)
Doresc sa inchid pfa Gabi_22 Gabi_22 Buna ziua, As dori sa angajez o firma care sa ma ajute sa inchid un PFA dar se pare ca imi este mai greu decat credeam. Ma poate ajuta cineva cu ceva ... (vezi toată discuția)