avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Buna, Daca dintr-o relatie extraconjugala apare un copil, poate tatal biologic sa ceara custodia copilului (are 12 ani)? Mentionez ca mama copilului nu are nici un fel de venit. Tatal biologic nu mai are minori in intretinere si are o situatie materiala buna. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:31, 13 Februarie 2014
Poate.
Nu exista nici o lege care sa interzica persoanelor fara venituri sa aiba copii motiv pt care lipsa veniturilor pentru unul din parinti nu constituie motiv de decadere din drepturile parintesti.
Autoritatea parinteasca se exercita in comun in Romania si fiecare parinte contribuie infunctie de posibilitati la cresterea si educarea minorului.
Poate insa sa ceara ca locuinta copilului sa fie la el, insa trebuie sa demonstreze ca este in interesul copilului sa locuiasca impreuna cu tatal - de una singura, starea materiala mai buna a tatalui nu este suficienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor tsandu23 tsandu23 pot obtine custodia copilului de 3 ani eu traind in concubinaj cu mama lui ?? (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva bianca76 bianca76 buna ziua, Iata pe scurt povestea mea: am 37 ani,am fost casatorita 13 ani si in urma neintelegerilor am divortat in mai2013,la notar,de comun acord si...din ... (vezi toată discuția)
Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă ... Ani.74 Ani.74 Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă de 2 ani jumătate atâta timp cât nu l-a interesat până acum de el? Nu a contribuit cu ... (vezi toată discuția)