Buna, Daca dintr-o relatie extraconjugala apare un copil, poate tatal biologic sa ceara custodia copilului (are 12 ani)? Mentionez ca mama copilului nu are nici un fel de venit. Tatal biologic nu mai are minori in intretinere si are o situatie materiala buna. Va multumesc
Nu exista nici o lege care sa interzica persoanelor fara venituri sa aiba copii motiv pt care lipsa veniturilor pentru unul din parinti nu constituie motiv de decadere din drepturile parintesti.
Autoritatea parinteasca se exercita in comun in Romania si fiecare parinte contribuie infunctie de posibilitati la cresterea si educarea minorului.
Poate insa sa ceara ca locuinta copilului sa fie la el, insa trebuie sa demonstreze ca este in interesul copilului sa locuiasca impreuna cu tatal - de una singura, starea materiala mai buna a tatalui nu este suficienta.
Custodie exclusiva
bianca76
buna ziua,
Iata pe scurt povestea mea: am 37 ani,am fost casatorita 13 ani si in urma neintelegerilor am divortat in mai2013,la notar,de comun acord si...din ... (vezi toată discuția)