Acum 5-6 luni am avut un accident de circulatie intr-o parcare de mall (supusa regurilor publice de circulatie rutiera).
Eu eram pe drumul cu prioritate cand brusc mi-a aparut in fata un autoturism, ce iesise de pe o alee laterala cu semnul cedeaza trecerea.
Am franat dar nu am putut evita impactul.
Mentionez ca aveam cam 35km/h.
Vinovatului (EL) i s-a facut p.v. si i s-a retinut permisul de catre politia rutiera.
Ulterior, acesta a facut plangere contraventionala pe motiv ca eu aveam viteza prea mare si nu a avut cum sa ma vada in mom in care a intrat in intersectie (a recunoscut ca avea semnul cedeaza trecerea in schita de la politie).
Am fost citat si eu ca martor (nu sunt parte in proces) si am explicat ca eu facusem curba de 90 grade cu 25m inainte de accitent si aveam cum sa am viteza.
Acum, intr-una din infatisari s-a cerut si expertiza tehnica a accidentului unde s-au facut masuratori la fata locului, s-au pozat si inspectat masinile (mentionez ca a mea nu are nici farurile sparte pe cand a lui din cauza ca s-a rotit (l-am lovit in usa spate) a fost un pic mai sifonata). Nu cunosc rezultatul final al expertizei deoarce nu am participat la infatisarea unde s-a prezentat expertiza nefiind parte in proces.
Procesul s-a solutionat si aparent acesta a castigat (solutia de mai jos este luata de pe siteul judecatoriei):
Data: 16/04/2009
Solutie: admite plangere. cu recurs in 15 zile de la com.
Detalii: Soluţionare
Link:
[ link extern ] *
Acum as dori sa intreb urmatoarele lucruri:
Admitere plangere inseamna ca i s-a anulat p.v. deci nu mai este vinovat si AUTOMAT trec eu in postura de vinovat DESI eram pe drum cu prioritate?
Cine cui ii da RCA-ul acum? Cum pot legal afla mai multe detalii in acest sens? Am auzit de termenul de "grad de vinovatie"...ce inseamna?
Eu la mom actual si pe tot parcursul procesului am fost "blocat" cu RCA-ul si nu am putut sa-mi repar masina.
Multumesc anticipat,
Catalin Dima