avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident fara RCA valabil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident fara RCA valabil

buna ziua, am patit o boacana si am nevoie de ajutor pentru a iesi cat mai putin sifonat din ea. am o masina cumparata in 2012 , pe care nu am inmatriculat-o pe numele meu deoarece trebuia sa plec eterna si fascinanta taxa auto. din mai multe motive, masina mea nu are rca. ghinionul face ca in data de vineri, 3.10.2014, sa fiu lovit de un autoturism care iesea de pe o strada secundara, cu semnul de cedeaza trecerea. eu eram parcat pe partea dreapta a strazii si tocmai scosesem varful masinii pt a iesi din parcare, cand din spatele meu am vazut in oglinda ca vine o masina, am oprit in pozitie oblica fata de locul meu de parcare si am acordat prioritate masinii care imi venea din spate. imediat dupa aceea, a iesit respectivul de pe straduta laterala si m-a lovit stanga fata. a coborat foarte nervos si a inceput sa strige in gura mare ca e vina mea, ca i-am sarit in fata etc. nu am reusit sa il calmez si am convenit sa mergem la politie. eu stiind ca nu am rca valabil - expirase de cateva zile - pe drum m-am razgandit si am plecat acasa. nu avea rost sa ma prezint la politie fara rca valabil pentru ca mi se ridicau placutele de inmatriculare si primeam o amenda mare.

respectivul a depus plangere la politie. eu nu. astazi m-a contactat si mi-a spus ca ma va da in judecata pentru recuperarea pagubelor. am incercat sa ma inteleg cu el - mi-a fost destul de greu in conditiile in care nu sunt vinovat de producerea accidentului, ci doar de lipsa rca - si nu am reusit sa ma inteleg cu el, nici nu a vrut sa stea de vorba cu mine.

intrebare: in cadrul procesului care sigur va avea loc, data fiind determinarea si infumurarea individului, care este cea mai buna modalitate de aparare pentru mine ? amandoi avem martori.
Cel mai recent răspuns: sandu_ciprian , utilizator 23:18, 10 Decembrie 2019
leorot a scris:
care este cea mai buna modalitate de aparare pentru mine ?

Expertiza tamponarii si avocatul care sa va asiste la proces, in rest nu exista solutii minune. Din ce spuneti respectivul v-a cautat si a incercat sa se inteleaga cu dvs., dar dat fiind infumurarea lui (dupa cum spuneti) nu v-ati inteles cu el, ce sa zic, dvs. sunteti vinovat de mai multe (RCA lipsa, neprezentarea in 24 de ore la politie, masina neinmatriculata pe numele dvs.) si in plus la cat de hotarat spuneti ca este omul respectiv probabil o fi avand si vreun avocat in spate, in timp ce dvs. abia va informati pe un forum de avocati la 4 zile de la tamponare...deci ...ganditi-va si dvs.
am scris ca m-a contactat pentru a imi spune ca ma va da in judecata, nu pentru a se intelege cu mine. stie deja ca nu aveam rca valabil.
1.daca fac acum rca, ma mai ajuta cu ceva in cadrul viitorului proces ?
2.lipsa rca-ului ma incrimineaza pe mine, chiar daca pot demonstra cu martori ca nu eu am provocat accidentul ?
In cazul in care veți fi găsit vinovat de producerea accidentului veți fi obligat la plata reparatiilor ce le va face celălalt șofer si amenda ptr ca nu ati avut RCA care este obligatoriu. Daca se va constata ca celălalt șofer este vinovat de acest accidenta, Dvs veți plăti doar amenda ptr ca nu aveți RCA si va reparați masina pe asigurarea dumnealui. Nu am înțeles daca Dvs ati fost sa declarația accidentul ptr ca atunci se complica puțin situația. De asemenea, din ce Spuneti Dvs, erați in efectuarea unei manevre din parcare, si daca este așa, sunteți de vina ptr ca trebuia sa va Asigurați.
1. nu am declarat accidentul - nu aveam cum, neavand rca.
2. incercam sa ies din locul de parcare, iar in momentul coliziunii roaTa mea nu era in miscare, asa cum am spus foarte clar, eram oprit pentru a acorda prioritate celor ce circulau pe strada mea, strada principala,. cel care m-a lovit a iesit de pe o stradela laterala cu semn de cedeaza trecerea, in timp ce eu eram OPRIT.
av_silvia_margineanu a scris:

In cazul in care veți fi găsit vinovat de producerea accidentului veți fi obligat la plata reparatiilor ce le va face celălalt șofer si amenda ptr ca nu ati avut RCA care este obligatoriu.


Pentru a nu dezinforma alti utilizatori : niciodata, nicaieri in lume amenzile de circulatie nu se aplica retroactiv. Este regretabil ca tocmai un avocat promoveaza neadevaruri.

Alte discuții în legătură

Tamponare usoara cu o masina parcata radu313 radu313 Buna ziua, astazi am avut o tamponare usoara cu o masina parcata in timp ce faceam o intoarcere pe un drum cu 2 sensuri. din cauza ca pe ambele sensuri erau ... (vezi toată discuția)
Asigurarea mea, ca vinovat, este valabilă, însă asigurarea celui păgubit intră în vigoare a doua zi după accident. ce se poate întâmpla? I.Mihaela I.Mihaela In cazul in care s-a incheiat amiabila ,eu ca vinovat am dat asigurarea insa i-a fost respins dosarul din cauza faptului ca asigurarea masinii lovite a fost ... (vezi toată discuția)