"Conform HG 977/2003 (modificata si completata de HG 1292/2007 si HG 1012/2009) si HG 978/2003 toate persoanele fizice cu domiciliul în România, cu excepţia celor care declară pe propria răspundere că nu deţin receptoare radio si/sau TV, au obligaţia să plătească o taxă lunară pentru serviciul public de radiodifuziune si/sau o taxă lunară pentru serviciul public de televiziune.
Sunt scutite de plata taxei lunare pentru serviciul public de televiziune:... Abonaţii reţelelor de radioamplificare (numai pentru taxa radio);..."
Am citat din documentul care prevede obligativitatea taxelor radio/tv pentru a aduce in discutie taxa tv. Daca sunt abonata unei firme de difuzare a programelor tv, firma care plateste la randul ei o taxa lunara/abonat televiziunii nationale, de ce mai suntem obligati sa platim si noi aceasta taxa? Legea care prevede obligativitatea taxei radio/tv este din 2003, de atunci s-au schimbat multe in Romania.
Cata vreme nu utilizati servicii de radio si TV nu aveti obligatia de a achita aceste sume de bani. In instanta sunt multe cauze prin care societatea de radiodifuziune cheama in judecata persoane fizice sau juridice pentru a fi obligate la plata unor sume de bani, insa nu au castig de cauza, tocmai pentru considerentul ca nu poti obligat sa platesti un serviciu pe care nu-l utilizezi.
Abonament radio-tv
ilierodica
Buna ziua
Am o casa la curte nelocuibila deoarece parintii sunt decedati nu detin aparat radio-tv la aceasta adresa {am aruncat totul casa este goala urmeaza ... (vezi toată discuția)