avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Registru Jurnal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Registru Jurnal

#-oBuna ziua, va deranjez din nou cu problema legata de complectarea acestui registru deoarece tot nu am inteles unde, in ce coloana trebuie sa trec ce incasez si in ce coloana trebuie sa trec ce am incasat.
In registru sunt 2 coloane principale: Simboluri cu sub coloanele Debitoare Creditoare si Suma cu sub coloanele Debitoare Creditoare.
Nu-l complectez de placere ci dupa o sesizare la primarie facuta de un locatar si acolo au observat ca nu am complectat acest registru.
Multumesc daca ma puteti lamuri.=D>
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:35, 13 Februarie 2014
In coloana 1 se inscrie numarul curent al operatiilor inregistrate incepand de la 1 ianuarie, respectiv inceputul activitatii, pana la 31 decembrie, respectiv incetarea activitatii.

In coloana 2 se trece data (anul, luna, ziua) cand se face inregistrarea, care trebuie sa coincida cu data in care are loc efectiv operatia. ..

In coloana 3 se trece felul documentului (factura, chitanta fiscala, jurnal-situatie privind operatiile de casa si banca, jurnalul decontarilor cu furnizorii etc.), precum si numarul si data documentului.

In coloana 4 se trece felul operatiei, dandu-se explicatiile necesare in legatura cu operatia respectiva, precum si alte elemente de identificare.

In coloanele 5 si 6 se trece simbolul conturilor debitoare si respectiv creditoare.

In coloanele 7 si 8 se trec sumele totale, debitoare si creditoare din documentul respectiv (bon, factura, jurnal auxiliar etc.). In Registrul jurnal se trec toate operatiile economice privind modificarea patrimoniului unitatii, indiferent daca acestea au loc in numerar sau prin contul de decontare de la banca, netinandu-se seama daca a avut loc plata sau incasarea efectiva.

Dar puteti adopata metoda mai scurta de inregistrare in acest registru jurnal, daca va bazati pe situatii centralizatoare, pe alte situatii contabile... si sa completati acest registru jurnal la sfarsitul fiecarei luni, cu operatiunile contabile sintetizate.
Practic puteti completa acest registru cu formulele folosite in notele contabile. Sumele debitoare si creditoare corespund cu cele din rulajele din balantele de verificare, dau un sold final lunar ce se preia ca sold initial pentru luna urmatoare...
Accesati o monografie contabila si va lamuriti dar numai daca sunteti contabil sau economist pentru ca altfel, cu scuze si parere de rau, dar aveti sanse foarte mici sa intelegeti ceva.
Inregistratile sunt de genul:

col 5 ... col 6 ... col7 ... col8

5311 = % ............. 905
411.................................800
4427...............................105

sau

% = 401 .................................720
371 ........................600
4426.......................120

Daca intelegeti ceva puteti continua. Daca nu, apelati la un contabil.

Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente pfa mohorea alexandrina mohorea alexandrina nu gasesc sa cumpar registru de incasari si plati pt.PFA. Rog cine poate sa ma indrume.Cum se completeaza? (vezi toată discuția)
Registru de incasari si plati Maganu Geta Maganu Geta Cum se completeaza? Ce trebuie scris? Ce operatiuni trebuie trecute aici? Trebuie trecuta si factura si val. nirului sau doar val. facturii si ... (vezi toată discuția)
Pfa cu sediul la domiciliu grandanat grandanat Vreau sa-mi infiintez un PFA cu sediul profesional la adresa de domiciliu insa nu sunt eu proprietar pe imobilul in cauza ci parintii mei. In acest caz ce ... (vezi toată discuția)