avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Posibilitate preschimbare in Bucuresti a ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Posibilitate preschimbare in Bucuresti a certificatului de nastere emis in alt oras

Buna ziua.

As avea nevoie sa stiu daca exista vreo sansa sa preschimb in Bucuresti un certificat de nastere vechi emis in Craiova sau trebuie sa merg tot acolo sa il iau pe cel in format international? Daca se poate, m-ar ajuta sa stiu unde trebuie sa merg si ce acte mi-ar trebui.

De asemenea, m-ar interesa si certificatul de celibatar daca l-as putea obtine tot din Bucuresti, de la ce institutie si ce acte mi-ar fi necesare.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cameliac , utilizator 15:50, 18 Februarie 2014
Daca aveti domiciliul sau resedinta in Bucuresti puteti depune cererea pentru certificatul de tip nou la Starea Civila de care apartineti.
Dovada starii civile (certificatul de celibat) nu il puteti obtine decat de la locul nasterii.
Faceti cerere atat pentru certificatul international cat si pentru anexa 9 la starea civila unde aveti domiciliul, care va face corespondenta cu starea civila de la locul de nastere. Sa aveti la dvs.actul de identitate valabil in original si 2 copii, certif.de nastere vechi si 2 timbre fiscale de 2 lei.
Va ultumesc mult pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

valabilitate certificat de nastere vechi venon venon Buna ziua. As dori sa stiu daca certificatul de nastere tip vechi este valabil pentru obtinerea unui certificat de celibat de catre o persoana imputernicita ... (vezi toată discuția)
Drepturi privind procurarea certificatului de celibat amihaela amihaela Buna ziua, ma confrunt cu o situatie. Trebuie sa scot acest certificat de celibat- sau adeverinta stare civila, asa cum i-au spus cei de la Ambasada, insa ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)