avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Dreptul la concediu de odihna
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Dreptul la concediu de odihna

As dori sa aflu daca sotul meu, profesor, are dreptul la banii de vacanta pentru anul 2013. Conditiile pentru care va intreb sunt urmatoarele: pana in 19 aprilie 2013 a lucrat cu norma intreaga, profesor titular, cand s-a imbolnavit de TBC. A fost in concediu medical pana la sfarsitul anului 2013, (in periaoada vacantei de vara) si este si acum in concediu, pana in aprilie 2014. In aceste conditii, are dreptul la banii de vacanta pentru anul 2013, daca da,acestia se vor putea solicita numai dupa terminarea incapacitatii pe caz de boala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 16 Februarie 2014
Explicit, sotul meu fiind in concediu medical opt luni din anul 2013, are dreptul la tot concediul de odihna, sau numai pentru perioada efectiv lucrata? Daca perioada CM nu afecteaza durata concediului de odihna. Bine inteleg? Multumesc de raspuns
Eu zic ca numai pentru cele patru luni lucrate. De ce nu intrebati la ITM? Nu va costa nimic si aveti si un raspuns calificat. Ei pot intalni situatii pe care noi nu le cunoastem inca, dar pot aparea in viitor.
In ROI nu este nimic prevazut, intrucat acesta se intocmeste in baza legii, ROFUIP, CCM la nivel de ramura, Metodologia de acordare a CO in invatamant. In niciunul dintre aceste acte normative nu este prevazut mai mult decat CO aferent perioadei efectiv lucrate si modalitatea de calcul, durata normala pentru un an scolar, distribuita pe an calendaristic.
Asaa cum am spus anterior, concediul medical nu mai afecteaza durata concediului de odihna.

Prin urmare, sotul dvs are dreptul la CO aferent intregului an 2013 , daca dati in judecata angajatorul veti castiga , intrucat hotararea CEJ este obligatorie pentru instantele din tara, chiar daca legislatia nu s-a modificat in acest sens..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cospyn cospyn \\"Sunt incadrata pe post din septembrie 2013, pe perioada determinata ( am obtinut postul in urma participarii la concurs, insa nu am definitivatul). In ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat mariazisu mariazisu Cate zile de concediul medical poate primi un bolnav de cancer -stadiul iv ? Eu m am imbolnavit in mai 2013 si de atunci sunt in concediul medical. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnã dupã concediu medical remuspr remuspr Bună ziua . Vă prezint următorul caz . Un salariat a fost în concediu medical de la sfârșitul lunii mai 2013 până la 1 aprilie 2014 fiind ... (vezi toată discuția)