avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... CIC intrerupe sau anuleaza vechimea efectiva in ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

CIC intrerupe sau anuleaza vechimea efectiva in invatamant

Stiu ca FSLI a cerut Min Educatiei clarificarea acestei probleme de interpretare din Legea 63, dar s-a raspuns cu textul legii, adica nu s-au dat lamuriri si interpretari oficiale. CIC nu reprezinta vechime efectiva in invatamant, deci nu se ia in calcul pentru acordarea sporului de stabilitate (la 10 ani neintrerupti), dar unele institutii au inceput sa anuleze chiar si vechimea efectiva acumulata anterior CIC de la calculul celor 10 ani si sa numere de la 0 dupa revenirea din CIC; (adica daca am facut 9 ani neintrerupti, am intrat apoi2 ani in CIC, la revenire nu imi ajunge doar sa mai fac 1 an pana la 10, ci incep sa numar din nou de la 0 la 10). Intrebarea este: CIC doar intrerupe vechimea efectiva (fara a anula ce s-a acumulat anterior), sau anuleaza vechimea stransa anterior - in vederea acordarii sporului de stabilitate? Ce fac femeile care fac copii dupa 15 ani de munca? li se ia sporul deja acordat si o iau de la capat?
Cel mai recent răspuns: Fonai , utilizator 15:47, 13 Februarie 2014
Buna ziua! Aveti dreptate, CIC se considera vechime in invatamant (la acordare transa salarizare in invatamant) , dar nu intra in calculul celor 10 ani pentru acordarea sporului de fidelitate. Persoana va beneficia de acest spor cand isi va copleta perioada pana la 10 ani fara a lua in calcul perioada CIC ( a avut 9 ani neintrerupti pana la CIC mai face 1 dupa CIC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de fidelitate/stabilitate in invatamant davidmihai davidmihai Buna seara! Lucrez in invatamant din anul 1999. Pana la nasterea copilului nu am avut nici o intrerupere in inv. In anul scolar 2006-2007 am avut contract ... (vezi toată discuția)
Stabilire transa incadrare invatamant si acordare spor stabilitate  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am tot gasit subiecte despre incadrarea celor cu vechime de peste 10 ani in invatamant si implicit acordarea sporului de fidelitate. Am inteles ca pana la ... (vezi toată discuția)
Sporul de stabilitate in invatamant zoie zoie Lucrez in invatamantul preuniversitar din 1989, dar contractul de munca se incheia la 15 iunie, si la30 iunie etc., fiind angajata pe perioada determinata.In ... (vezi toată discuția)