avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata factura prin card personal ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata factura prin card personal ?

Buna ziua .
Va rog frumos sa imi spuneti daca se poate achita factura de carburanti emisa pe societate cu, cardul personal ,al conducatorului auto care a efectuat transporul marfurilor.
Intre persoana respectiva si societate existand contract de inchiriere al mijlocului de transport ,inclusiv conducatorul auto .
Care sunt inregistrarile contabile in astfel de situatii?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: slk268 , utilizator 09:23, 14 Februarie 2014
Buna seara,

Da, se poate. Pastrati chitanta de la card.

401 = 462

Dispozitie de plata

462 = 5311.

Norme Cod Fiscal art 173 cu 3:

(3) În sensul art. 137 alin. (3) lit. e) din Codul fiscal, sumele achitate de o persoană impozabilă în numele şi în contul altei persoane impozabile reprezintă sumele achitate de o persoană impozabilă pentru facturi emise de diverşi furnizori/prestatori pe numele altei persoane şi care apoi sunt recuperate de cel care le achită de la beneficiar. Persoana care achită sume în numele şi în contul altei persoane nu primeşte facturi pe numele său şi nici nu emite facturi pe numele său. Pentru recuperarea sumelor achitate în numele şi în contul altei persoane se poate emite, în mod opţional, o factură de decontare de către persoana impozabilă care a achitat respectivele facturi. În situaţia în care părţile convin să îşi deconteze sumele achitate pe baza facturii de decontare, taxa nu va fi menţionată distinct, fiind inclusă în totalul sumei de recuperat. Factura de decontare se transmite beneficiarului însoţită de factura achitată în numele său. Persoana care a achitat facturile în numele altei persoane nu exercită dreptul de deducere pentru sumele achitate, nu colectează taxa pe baza facturii de decontare şi nu înregistrează aceste sume în conturile de cheltuieli, respectiv de venituri. Beneficiarul ale cărui facturi au fost achitate de altă persoană îşi va deduce în condiţiile legii taxa pe baza facturii care a fost emisă pe numele său de furnizori/prestatori, factura de decontare fiind doar un document care se anexează la factura achitată.

Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
ContSters307306, utilizator
Multumesc frumos!
O zi superba !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deși eu solicitasem produsele, furnizorul nu a vrut să emită factură pe numele meu ci a emis-o pe numele plătitorului. există vreo reglementare care îl obligă să facă asta? Jurindex Jurindex Bună ziua! Recent am achizitionat bilete la teatru de pe o platforma online, printr-un cont facut pe numele meu! Plata s-a realizat de pe cardul unui terț, ... (vezi toată discuția)
Grup de firme: un salariat dintr-o firmă pleacă în delegație externă pentru o altă firmă din grup. cum refacturez biletul de avion, cu sau fără tva? miki72 miki72 Un salariat al firmei (alfa) pleaca in delegatie externa de afaceri pentru o alta firma din grup(beta).Ambele firme sunt din Romania si sunt inregistrate in ... (vezi toată discuția)
Refacturare energie electrica ZINCA MARIA ZINCA MARIA Buna ziua. In cladirea care imi apartine am mai multe birouri inchiriate, cu contract de inchiriere, si trebuie sa le facturez utilitatile. La ce pret pot ... (vezi toată discuția)