avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire inundatie OMNIASIG
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire inundatie OMNIASIG

Buna ziua,

In luna iulie anul 2013, in perioada in care au fost inundatii in toata tara, a fost inundata si strada in care functioneaza societatea noastra. Partea inundata a fost cea de vestiare, compuse din mai multe bunuri.Am anuntat OMNIASIG-ul, a venit un inspector, am furnizat toate documentele si datele cerute. a urmat o perioada de tacere, dupa care am inceput discutiile cu cineva de la ei de la Bucuresti. De atunci si pana acum (jum. lui februarie 2014), inca ni se cer tot felul de declaratii si documente.

Intrebarea mea este: nu exista un termen legal de solutionare? Citisem pe undeva ca sunt obligati sa raspunda in 3 luni. Au voie sa te duca cu zaharelul cat vor ei?? Ma gandesc ca daca au pe unul cu imaginatia bogata acolo o mai tinem asa inca vreo 2 ani.

Multumesc anticipat pentru raspunsurile d-voastra.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
MaiTai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 12:58, 21 Februarie 2014
Termenul de despagubire la care faceti referire se stabileste de la depunerea ultimului act la dosarul de dauna asa ca, asiguratorul este in perfecta legalitate. Va sfatuiesc sa solicitati in scris daca mai au nevoie de alte documente la dosar, in acest fel evitati prelungirea solutionarii dosarului.
Fiind vorba despre o polita facultativa, se pare ca nu ati dat importanta si nu ati citit cu atentie "Conditiile de asigurare" atasate politei. Acolo gasiti raspunsul exact la intrebarea dv, fiind obligatorie consemnarea si inmanarea lor in scris asiguratului.Desi pot exista mici deosebiri intre asiguratori, in mod sigur ultimul document depus la un dosar de dauna este "Cererea de despagubire", in care solicitati sub semnatura si inregistrare, suma solicitata pentru pagubele suferite/evaluate.De la depunerea acestuia, incepe sa curga termenul/modalitatea in care se face plata, pe care il veti gasi in Conditii, la capitolul "Lichidari/plati daune".
Iata o mostra dintr-o polita oarecare:

Art.xx. Despagubirile / indemnizatiile se platesc în maximum 15 zile
lucratoare de la depunerea întregii documentatii la Asigurator, în baza
acordului scris al Asiguratului asupra sumelor cuvenite, exprimat prin
semnarea cererii de despagubire / indemnizare.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
nucu$, utilizator
Eu unul nu inteleg pe ce tip de polita a fost deschis dosarul , pe cea obligatorie pentru inundatii, cutermur si alunecari de teren sau pe cea facultativa ?
amdauna a scris:

Eu unul nu inteleg pe ce tip de polita a fost deschis dosarul , pe cea obligatorie pentru inundatii, cutermur si alunecari de teren sau pe cea facultativa ?

PAD-ul este asigurare pentru locuinte.Proprietatea firmei care avea vestiare pentru angajati....este putin probabil sa fie o locuinta!

Pai si asta ar putea fi cauza problemei, o fi vorba de o locuinta transformata in sediu de firma sau spatiu de productie si de aceea nu primeste despagubiri. Multe persoane fizice care au contracte de comodat sau de inchiriere cu persoane juridice si-au incheiat PAD-uri, bineinteles aruncand aiurea banii !

Alte discuții în legătură

Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Asigurarea facultativa / asigurarea obligatorie (pad) a locuintei ipotecate, despagubire refuzata vim78 vim78 Buna ziua, In 2011 in urma contractarii unui credit garantat cu ipoteca a trebuit sa fac si o asigurare a locuintei pe o perioada de 25ani, suma asigurata ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)