avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Reconvocare Adunarii Generale a Asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Reconvocare Adunarii Generale a Asociatiei

Buna ziua!

Avand urmatorul articol privind modalitatea de vot:

"Adunările în care se discută primirea sau excluderi de asociați, decizii privitoare la dizolvarea asociației sau modificarea obiectului de activitate, hotărârile se iau cu majoritate de 2/3 din numărul total al asociaților prezenți sau absenți, dacă Adunarea Generală nu decide altfel."

Ce se intampla daca la AGA nu se aduna 2/3 din membri?

1. Se poate convoca o alta adunare la care sa nu mai fie valabil regula privind prezenta la vot (2/3)?

sau

2. Pot decide cei prezenti, ca la aceasta adunare nu mai este nevoie de prezenta celor 2/3 sau si pentru a lua acesta decizie trebuie prezenta a 2/3 dintre membri.

MUltumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:12, 16 Februarie 2014
Cvorum - Convocare

Adunarea Generala este statuar constituita in prezenta a cel putin 2/3 din numarul membrilor clubului.Adunarea Generală va fi condusă de preşedinte. Dacă nu este întrunită această condiţie, Adunarea Generală se va convoca din nou, după o perioadă maximă de 15 zile şi se va desfăşura indiferent de numărul membrilor prezenţi.
În urma fiecărei sedinte a Adunării Generale se va încheia un proces-verbal.
Alegerile se desfasoara prin vot secret si direct. Au drept de vot numai membrii clubului.

Depinde acum ce scrie in actul constitutiv si statut.:)
cred ca sunt in statut 2 inadvertente
1. 2/3 din numărul total al asociaților prezenți sau absenți cam cum vine asta ... in special partea cu 2/3 din cei absebti
2. ... daca Adunarea Generala nu decide altfel. Pai daca nu este statutara, atunci cum sa poata decide altfel.

de altfel, ref la termenul de convocare in practica se intalneste termenul de MINIM (si nu maxim) 15 zile. Acelasi termen cu cel prevazut in statut la termenul de convocare al primei sedinte, daca nu este stabilit alt termen. In mod normal ar cam trebui sa fie procedura indeplinita conform statutului (convocator cu semnaturi sau scrisori cu confirmare de primire)
@cristianalin
Ati scris "Adunarea Generala este statuar constituita in prezenta a cel putin 2/3 din numarul membrilor clubului.Adunarea Generală va fi condusă de preşedinte. Dacă nu este întrunită această condiţie, Adunarea Generală se va convoca din nou, după o perioadă maximă de 15 zile şi se va desfăşura indiferent de numărul membrilor prezenţi" etc.
Dar dumneavoastra pe ce baza scrieti aceste lucruri? Ca nu provind din niciun act normativ. Sau aveti statutul asociatiei care a pus intrebarea si citati din el?
Sau ati citat la intamplare din statutul unei anumite organizatii sau un model recomandat de Dvs? Daca da, ce relevanta are pentru un alt ONG, care are poate cu totul alte prevederi in statut? Ca este legal si ca AG sa fie considerat valabil intrunit cu 1/2 din membri daca statutul organizatiei prevede asta, la fel nicio prevedere legala nu impeidica statutul sa prevada alt mod de conducere a sedintei AG decat prin presedintele in functie... reconvocarea poate fie facuta si in alt termen decat 15 zile, daca Statutul prevede un alt termen, sau poate sa nu prevada unul fix ci un interval sau un minim si sa lase organului care convoca AG sa aleaga si la cat timp stabileste data eventualei reconvocari pentru cazul in care la prima convocare nu este cvorum.... si asa mai departe...
La fel nici modul de vot nu e stabilt de lege, ci de statut, dupa cum considera asociatia. E bine ca ref. persoane sa se faca vot secret, dar legea nu cere si statutul ar putea si sa stabileasca vot deschis, desi nu e recomandabil.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Functionare ong darabadorin darabadorin Daca in statutul ong-ului este prevazut expres ca numai presedintele convoaca Consiliul director, mai exista si situatii exceptionale de convocare (vezi toată discuția)
Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)