avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate reveni asupra succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate reveni asupra succesiunii

Verificand actele am observat urmatorul lucru. In urma succesiuni la casa parinteasca, dupa decesul tatalui meu s-a facut in felul urmator. 4 camere si dependinte + terenul de sub casa. In urma decesului mamei s-a facut succesiunea pe 3 camere si terenul aferent, intre mine si fratele meu, imobil ce a fost trecut pe numele fratelui.Acum a decedat si fratele.El are copii.Acum intrebarea mea este. Pot face ceva sa obtin eu acea camera? Asta in conditiile in care imobilul are 8 camere? In speranta unui raspuns, multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Vasilica111 , utilizator 12:28, 14 Februarie 2014
E dificil de apreciat inb lipsa actelor, trebuie vazut daca a fost o eroare de scriere sau daca acea camera nu s-a dat nimanui.
Din poveste nu se desprinde care e situatia.
AVLIL a scris:

E dificil de apreciat inb lipsa actelor, trebuie vazut daca a fost o eroare de scriere sau daca acea camera nu s-a dat nimanui.

Nu s-a dat nimanui acea camera, asta s-a facut asa in conditiile in care fratele a fost un alcolic,( cand a decedat a avut 3,20% alcolemie in sange), iar acea camera am vrut-oeu de atunci dar nu a fost el de acord.
Vasilica111 a scris:

AVLIL a scris:

Nu s-a dat nimanui acea camera, asta s-a facut asa in conditiile in care fratele a fost un alcolic,( cand a decedat a avut 3,20% alcolemie in sange), iar acea camera am vrut-oeu de atunci dar nu a fost el de acord.

Am revazut toate actele si am inteles asa din ele.
S-a facut succesiunea dupa tata pe o suprafata de 507 m ,cu constructii casa in suprafata de 36 m. Mostenitori fiind Mama ,eu si fratele. Dupa mama am facut succesiunea si a ramas pe numele fratelui acea suprafata de 507m cu imobil cu 3 camere si anexe. Aici nu am mai specificat suprafata constructiei. De la primarie s-a eliberat document, care atesta ca mama a avut casa de locuit in suprafata de 69,5 m si 42 m anexe. Intrebarea mea este pot reveni asupra diferentei de suprafata de 75m de constructii. Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act succesiune Nica Angela Nica Angela Act succesiune.Buna ziua.An făcut succesiunea după decesul tatălui în anul 1985 fiind patru frați și acum urmează să facem succesiunea după decesul ... (vezi toată discuția)
Mostenire sicutza40 sicutza40 in urma succesiunii facuta dupa decesul tatalui meu in actul de succesiune scrie:mama straina succesiune,eu 1/2 si fratele 1/2(am un singur frate).De curand ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva? tm06cristi tm06cristi O vecina a facut succesiunea la casa dupa decesul sotului, a venit comisia pentru masurare si au masurat doar casa ,dar vecina intreaba ,,nu masuratii si ... (vezi toată discuția)