avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ma poate ajuta cineva?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ma poate ajuta cineva?

O vecina a facut succesiunea la casa dupa decesul sotului, a venit comisia pentru masurare si au masurat doar casa
,dar vecina intreaba ,,nu masuratii si gradina",la care comisia spune ca gradina apartine statului nicidecum proprietarului
si asa sa auzit pe strada ca poate nu toti avem gradina apartinatoare casei pe acte.


In 1998 tatal meu a murit dupa vreo 2 luni am facut succesiunea casa trecando pe mama mea,eu si fratele meu deci am facut actele necesare.
Pe certificatul de mostenitor scrie asa:
Bunuri imobile;Cota indiviza de 5/12 parti din imobilul inscris in c.f.cu nr.xxxx din oras ........... cu nr.top.4558,4550 si
4560 cladire de locuit cu dependinte si curte in str......... nr.... vie hibrida si gradina (arabil in suprafata totala de 708 mp).
Pe extrasul de carte funciara scrie nr.topal parcelei : 4558- cladire de locuit,dependinte,curte - 472 mp
4550- vie hibrida -157 mp
4560 - arabil (gradina) -79 mp
Doresc sa stiu un lucru an legatura cu terenul pe care se afla casa+curte+gradina la totalul de 708 mp,daca tot terenul este privat sau o parte apartine statului (gradina).
Impozitul pe casa platesc o singura chitanta pe care mentioneaza impozit ;-cladiri suma de 128 ron
-curte suma de 41 ron
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 11:52, 22 Iulie 2008
Certificatul de mostenitor nu constituie titlu de proprietate. Acolo puteti declara voi :partile, masa de impartit si cotele fiecaruia. Trebuie sa ne spuneti cum s-au dobandit aceste bunuri. Ce scrie mai departe in certificatul de mostenitor? De unde provin bunurile?Prin cumparare?Prin donatie? Titlu de proprietate de la stat? Dati-ne mai multe lamuriri.
hornea alina a scris:

Certificatul de mostenitor nu constituie titlu de proprietate. Acolo puteti declara voi :partile, masa de impartit si cotele fiecaruia. Trebuie sa ne spuneti cum s-au dobandit aceste bunuri. Ce scrie mai departe in certificatul de mostenitor? De unde provin bunurile?Prin cumparare?Prin donatie? Titlu de proprietate de la stat? Dati-ne mai multe lamuriri.

Casa a fost trecuta pe tatal meu care a decedat in 1998 noi am facut succesiunea ca mostenitori deci este proprietate particulara
Nu m-ati inteles. In certificatul de mostenitor scrie modul de dobadire a bunurilor. Adica defunctul avea bunurile prin...si aici se trece modul de dobandire de catre tatal dvs. a bunurilor. Asta va rugasem sa ne precizati.
Conform contractului de vanzare cumparare dintre frati casa a fost a parintilor tatalui meu
Tot nu m-ati lamurit. Casa a fost cumparata de parintii tatalui dvs., de la fratele lui? si ulterior mostenita de tatal dvs.? ca unic mostenitor?
In acest caz trebuie mers la contractul de vanzare cumparare si vazut ce scrie acolo. Daca se specifica ca se vinde/cumpara casa de locuit si terenul in suprafata de ... atunci nu mai aveti de ce sa va faceti griji.
Foarte important este sa vedeti data la care s-a incheiat contractul de v/c.Intrucat conform art. 30 din legea nr. 58/1974 toate imobilele care se cumparau atunci nu se puteau vinde cu terenul, care trecea in proprietatea statului .
Va astept cu detalii.

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Legea 58/1974 clementzzamf clementzzamf Tatal meu prin certificatul de mostenitor a dobandit prin certificatul de mostenitor un imobil din Bucuresti si terenul aferent conform legii sistematizarii ... (vezi toată discuția)