avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ma poate ajuta cineva?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ma poate ajuta cineva?

O vecina a facut succesiunea la casa dupa decesul sotului, a venit comisia pentru masurare si au masurat doar casa
,dar vecina intreaba ,,nu masuratii si gradina",la care comisia spune ca gradina apartine statului nicidecum proprietarului
si asa sa auzit pe strada ca poate nu toti avem gradina apartinatoare casei pe acte.

In 1998 tatal meu a murit dupa vreo 2 luni am facut succesiunea casa trecando pe mama mea,eu si fratele meu deci am facut actele necesare.
Pe certificatul de mostenitor scrie asa:
Bunuri imobile;Cota indiviza de 5/12 parti din imobilul inscris in c.f.cu nr.xxxx din oras ........... cu nr.top.4558,4550 si
4560 cladire de locuit cu dependinte si curte in str......... nr.... vie hibrida si gradina (arabil in suprafata totala de 708 mp).
Pe extrasul de carte funciara scrie nr.topal parcelei : 4558- cladire de locuit,dependinte,curte - 472 mp
4550- vie hibrida -157 mp
4560 - arabil (gradina) -79 mp
Doresc sa stiu un lucru an legatura cu terenul pe care se afla casa+curte+gradina la totalul de 708 mp,daca tot terenul este privat sau o parte apartine statului (gradina).
Impozitul pe casa platesc o singura chitanta pe care mentioneaza impozit ;-cladiri suma de 128 ron
-curte suma de 41 ron
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 11:52, 22 Iulie 2008
Casa a fost construita de parinti tatalui meu,tatal meu a ramas in casa achitand la fiecare frate (6 frati) 8000 de lei de unu prin ani 70' deci sa facut contract de vanzare cumparare intre frati,pe contract se mentioneaza 708 mp casa gradina si curte
Atunci nu aveti de ce sa va faceti griji. Contractul a fost incheiat inainte de emiterea legii nr. 58/1974 si sunteti proprietar si al terenului. Indicat ar fi sa faceti cu ceilalti mostenitori specificati in certificatul de mostenitor, un act de partaj voluntar la notariat si sa impartiti acum bunurile ramase de la tatal dvs. Cu actul notarial in mana abia atunci veti fi proprietari.
Mult succes.
Va multumesc pentru timpul acordat,va doresc sanatate intregi famili,succes in viata si toate cele bune
am vut si eu o speta asemanatoare si a trebuit sa dau un sfat. am zis la fel uitandu-ma la data contractului. acesta a fost incheiat inainte de aparitia legii nr. 58/1974.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Legea 58/1974 clementzzamf clementzzamf Tatal meu prin certificatul de mostenitor a dobandit prin certificatul de mostenitor un imobil din Bucuresti si terenul aferent conform legii sistematizarii ... (vezi toată discuția)