avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea paternitatii

sun casatorita cu alt cineva dar de 2 ani sunt impreuna cu actualul meu prieten, acum sunt insarcinata si el vrea ca copilul sa poarte numele lui cum putem face asta eu nefiind divortata pt ca fostul nu vrea sa divorteze?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:03, 15 Februarie 2014
nu fetita nu are tata in certificat si nici nu vreau sa o trec pe numele tatalui ei biologic
[...] nu vreau sa o trec pe numele tatalui ei biologic

Ok, ori va razganditi candva, in viitor, ori cand va ajunge la majorat fata va putea cere in instanta stabilirea paternitatii. O curiozitate pt. care imi cer scuze : tatal biologic al fetei stie de existenta fetei, mai precis, stie ca este tatal fetei?
Pana nu vi se naste cel de al doilea copil puteti sta linistita. Dupa nasterea copilului una din urmatoarele persoane : tatal biologic, mama (adica d-voastra) sau sotul d-voastra poate deschide actiune in tagada paternitatii. Poate si copilul minor, dar prin reprezentantul sau legal. Un aspect : daca pt. mama si pt. sotul mamei actiunea in tagada paternitatii se prescrie dupa 3 ani de la data nasterii copilului, copilul dar si tatal biologic poate porni actiunea in tagada paternitatii oricand in timpul vietii sale. O conditie pt. tatal biologic : sa faca dovada paternitatii !.
Poate parea complicat ce va spun, dar cu minime cunostinte juridice v-ati descurca. Mai ales ca ati beneficia mult de rolul activ al instantei.
Succes !
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
DlGoe, utilizator
Incepeti actiunea cat mai repede dupa nasterea copilului, ca e scumpisoara, e riscant s-o pierdeti daca ati facut deja expertiza in ea si in timp se cam pierde din interes pentru reglementarea situatiei.
Eu v-as recomanda minim un avocat cu care sa va consultati si sa va redacteze actiunea, ca daca pierdeti DUPA ce ati facut expertiza, alti bani, alta distractie.
Asa ati procedat cu divirtul, lasandu-l deoparte si azi sunteti nevoita sa faceti in loc de o actiune, doua. Adica pierderi de bani, timp, nervi. Mai bine preveniti asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)
Tagada a paternitatii dicher_florin dicher_florin am o fetita de 6 luni care s-a nascut inainte de a primi viitoarea mea sotie hotarirea definitiva de divort de fostul ei sot. fetita ii poarta numele lui dar ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)