avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dovada
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dovada

Este o scrisoare personala primita de la reclamant, in care s-au solicitat sume de bani si s-au adus calomnii persoanei mele, proba in instanta?
Daca nu doresc depunerea ei (ar prejudicia imaginea reclamantului care simtindu-se jignit va veni cu "Ideea" unor daune morale) judecatorul ma poate obliga sa o fac?
In temeiul caror legi poate sa faca sau sa nu faca acest lucru?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:12, 15 Februarie 2014
in apararea dvs puteti depune toate inscrisurile care va pot ajuta.
Judecatorul va poate obliga, daca nu respectati va poate amenda... pe Codul de procedura civila. Daca sunteti pe civil, caci nu stiu...
Depunerea unui document in instanta nu afecteaza imaginea unei persoane, doar daca faceti documentul public se pune astfel problema.

Cine sunteti? Sunteti parat in dosar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defaimare de catre angajator camiutza7 camiutza7 Buna ziua, Am fost concediata cu suspendarea postului, mi s-a dat preaviz legal pe care nu l-am respectat , am anuntat ca plec , mi s-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Calomnia alexis45 alexis45 Calomnia mai este prevazuta de Codul penal?Mai pot depune plangere penala in caz de calomnie? (vezi toată discuția)
Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si insulta? robert1979 robert1979 imi pot da in judecata sora pentru calomnie si insulta,si daca da,unde sa ma adresez?Va multumesc (vezi toată discuția)