avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces calomnie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces calomnie

Buna seara. Am si eu o intrebare, cineva ma jignit pe o pagina de socializare si prin sms pe telefon as dorii sa stiu daca pot intenta proces pentru calomnie ( am dovezile scise ) Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 01:35, 3 Martie 2015
intai va sfatuiesc sa transmiteti o notifascare persoanei respective prin care solicitati sa inlature msg publicate pt ca va prejudiciaza imaginea si puteti solicitat daune morale. calomnia nu mai este reglementata de noul cod penal
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
Cabinet individual avocat Penes Mihaela , Avocat
Va multumesc pentru sfat dar daca nu doreste sa isi retraga si nici sa imi achite daune atunci eu riman tot jignit? VA MULTUMESC DIN SUFLET
Daunele nu ti le va da de buna-voie, le va hotara instanta de judecata. cf art. 1349 Cod Civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comentarii jignitoare pe facebook Adriana daniela Ciobanu Adriana daniela Ciobanu Buna ziua.Am fost jignita in toate feluriile de fostul concubin pe fb lui personal(pe pagina lui).nu o singura data..de mai multe ori. unde ma pot adresa?si la ... (vezi toată discuția)
Posibilitate obtinere daune morale LawSeeker LawSeeker Buna ziua, Incerc sa fiu cat de concis, dar pot oferi detalii cerere, deci nu va sfiiti nici cu intrebarile. Am 47 de ani, casatorit de 26, o fiica de 25 si ... (vezi toată discuția)
Defaimare si calomnie, incadrare donmarcoluciano donmarcoluciano Buna ziua dragi avocati forumisti, Doresc sa aflu niste raspunsuri, daca se poate, inainte de a consulta un avocat, unde se incadreaza defaimarea si ... (vezi toată discuția)