avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibilitate obtinere daune morale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibilitate obtinere daune morale

Buna ziua,
Incerc sa fiu cat de concis, dar pot oferi detalii cerere, deci nu va sfiiti nici cu intrebarile.
Am 47 de ani, casatorit de 26, o fiica de 25 si un fiu de 18. Lucrez in Politie de ani de zile, locuiesc in acelasi cartier de la nastere, deci, toata lumea in jurul careia imi desfasor activitatile cotidiene, ma cunoaste.
Sotia mea a fugit cu un pierde-vara de 28 ani acum o luna de zile. Imediat dupa asta, a inceput sa posteze pe retelele de socializare fotografii indecente cu respectivul, tinand cond te faptul ca pot fi fizibile de cercurile mele de prieteni, si implicit ale copiilor mei si tot asa...
Deasemenea au existat conversatii telefonice in care respectivul imi numea copiii drogati si ii invita sa se bata pe strada parte in parte.
Din partea ei exista deasemenea sms-uri in care ma acuza de incest cu fiica mea, ne denigreaza si ponegreste.
Cu alte cuvinte, ne obliga sa fim victimele comportamentului ei inadecvat, si sa suportam rusinea ei peste tot unde mergem. Ne-a patat imaginea si o face in continuare.
Am intentat actiunea de divort deja, dar inainte de a decide daca sa fac sau nu demersuri cu privire la un proces in care sa cerem daune morale, as dori sa aflu cateva pareri mai experimentate in ale legilor.

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat, va stau la dispozitie.

D.V.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 22:16, 28 Iunie 2015
Puteti sa va dati sotia in judecata atat dvs. cat si copii pentru insulta si calomnie. Conform Codului Penal acestea se pedepsesc. Eventual puteti apela la serviciile unui avocat. Din moment ce ati introdus actiune de divort in fata superiorilor ori a colegilor dvs nu puteti fii acuzat de absolut nimic intrucat comportamentul dvs. de functionar public cu statut special nu a deviat de la lege. Nu trebuie decat sa fiti calm si sa va comportati cu decenta. Restul il va face legea in locul dvs.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2015
Justitiarul711, utilizator
Infractiunile de calomnie si insulta nu mai sunt incriminate in noul cod penal,aveti varianta formularii unei actiuni civile prin care puteti solicita daune morale.
avnic a scris:

Infractiunile de calomnie si insulta nu mai sunt incriminate in noul cod penal,aveti varianta formularii unei actiuni civile prin care puteti solicita daune morale.

Asa cum spune userul mai sus, penal nu mai aveti de ce si cui va plange iar in procesul civil este nevoie de probe destul de tari pentru a primi ceva, in general instantele romanesti nu dau cu mare generozitate daune morale, cer de pilda dovada in bani a prejudiciului suferit (ex. n-ati mai facut fata la serviciu din cauza depresiei, ati lipsit, v-au vazut colegii suparat iar supararea asta s-a transpus in randament mult mai scazut etc., deci cam imposibil de probat).

Parerea mea e sa o ignorati si dupa ceva vreme o sa va lase in pace, orice caine neprovocat se linisteste ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt in divorț și soția ma tot acuza in sms-uri ... Sorin7777 Sorin7777 Buna ziua Sunt in divorț și soția ma tot acuza in sms-uri cum aș avea o alta familie si copil! Întrebarea mea este o pot da in judecată pentru acuzați ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia, santajul Birou de Mediator Tatiana Calaras Birou de Mediator Tatiana Calaras Buna seara, stim cu totii ca insulta si calomnia numai sunt incriminate in art 205 si art.206 CP .......dar....am o problema cu matusa mea care imi trimite ... (vezi toată discuția)
Calomnie/insulta cum o pot ataca in instanta? katman katman Bun gasit, Am citit o mare parte dintre subiectele forumului pentru ca am o problema recenta. Scriu in numele unei prietene care a fost insultata in ... (vezi toată discuția)