avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... insulta si calomnia, santajul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

insulta si calomnia, santajul

Buna seara, stim cu totii ca insulta si calomnia numai sunt incriminate in art 205 si art.206 CP .......dar....am o problema cu matusa mea care imi trimite mesaje calomnioase prin fratele meu, neavand curajul sa-mi spuna in fata ce are de spus despre mine, si nu numai despre mine dar si despre mama mea decedata(sora ei) imi transmite chiar ca nu sunt fiica naturala tatalui meu, ci a altuia, aduce grave acuzatii si mamei mele si tatalui meu decedat si el, pana acum am ignorat jignirile ei la adresa mea dar acum se atinge si de parintii mei, vreau sa i-au masuri in privinta ei m-a gandeam nu neaparat la o plangere penala, macar una la politie, poate se linisteste ca sincer habar nu am ce sa fac, stiu doar ca m-am saturat de mojiciile ei interminabile, a ajuns chiar sa spuna ca vea sa o dezgrope pe mama si sa o duca la groapa pe care o detine ea, sunt ingrozita , trebuie sa existe ceva sa o calmez pe femeia asta, va rog respectuos un sfat , multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: rickymaru , utilizator 08:17, 27 August 2012
1.Pentru santaj se poate face plangere penala la parchet.

2. Pentru jigniri, daca imaginea dvs a avut de suferit, puteti cere despagubiri morale intr-un proces civil, proband faptele si daunele aduse.

Conform art.15 lit.f ind.1 din Legea 146/1997: "stabilirea si acordarea de despagubiri pentru daunele morale aduse onoarei, demnitatii sau reputatiei unei persoane fizice" sunt scutite de taxe judiciare de timbru.

Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
ContSters241434, utilizator
Din pacate, gura lumii este sloboda...
Va multumesc foarte mult
buna dimineata!

Am o vecina care imi spune ca sunt "urata" in mod repetat, fara ca eu sa o salut, aceasta doamna este putin mai in varsta si nu am vrut sa o jignesc la randul meu, insa ea tot continua ori de cate ori ma vede sa mi se adreseze.
Va rog sa imi dati un raspuns daca as putea sa fac plangere in acest caz
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
rickymaru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista temei legal pentru urmatoarea situatie? LifeRider LifeRider Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie si dorim sa cunoastem optiunile legale de remediere. Pe scurt, o persoana denigreaza doua persoane fizice ... (vezi toată discuția)
Taxe timbru daune morale titi marina titi marina Va salut, cu stima Doresc sa actionez in instanta o persoana care m-a calomniat. Faptele săvârşite de pârâte erau infracţiuni de insultă şi ... (vezi toată discuția)
Angajat agresat verbal sau jignit alinliliana alinliliana Buna ziua, Avem cativa manageri in depozitul unde lucrez care si-au facut o obisnuinta din a \" tipa\" , \" urla\" la angajati pentru diferitele greseli pe ... (vezi toată discuția)