avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acționare în judecatã de douã ori pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acționare în judecatã de douã ori pentru aceeași datorie

am si eu o intrebare si anume acum 2 ani am fost dat in judecaa de asociatia de propietaripentru ne plta sumei de 2200 lei din care amplatit 1300 lei din suma respectiva a mai ramas de plata 900 lei pe care nu iam platit,intre timp proces sa
Suspendat în baza art.1255/1 c.p.c.cei de la asociatie nu vor sa ia in calcul chitantele respective ( sa imi scada din 2200 lei suma platita ) ma anenita ca ma va actiona in judecata tot pentru aceasi suma .Intrebarea mea este daca neam judecat o data pentru aceasi fapta mai poate sa ma actioneze in judecata tot pentru aceasi fapta?,daca da eu ce pot sa fac in aceasta cauza,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:37, 26 Februarie 2014
Pai zici ca procesul s-a suspendat - iaca nu am mai fost si la art. indicat de tine, ce mai, a fost suspendat.
Ai achitat o parte, de ce nu termini de achitat? Ai chitante ca ai platit, da? Pai in acest caz "documentul vorbeste" . Poate ca cei de la asociatie nu or fi chiar atat de prosti inct sa te actioneze inca o data in judecata pentru aceleasi sume. Cred ca numai pentru diferenta. Totusi discuta cu cei de la asociatie sau vezi poate faceti o sedinta de mediere. Este mult mai simplu si pentru unii, cat si pentru ceilalti.
Procesul fiind suspendat poate fi reluat de unde a ramas la cererea partii interesate. Nu inseamna ca sunteti dat din nou in judecata pentru aceleasi sume, doar se continua procesul si veti fi obligat la plata sumei ramase, a penalitatilor aferente si a cheltuielilor de judecata.
Cred ca e bine, asa cum a spus si domnul Grecu, sa platiti si restul datoriei si procesul se va incheia prin buna intelegere.
buna seara da dar sa suspendat dar in acelasi rnd zice in incheiere cu recurs in 15 zile iar recursul nu sa mai facut,va multumesc.
Recursul se refera la hotararea de suspendare a procesului, nu la proces in sine fiindca nu s-a dat nici o sentinta pana acum (sau cel putin nu ati pomenit de ea).

Banuiesc ca articolul e 155 nu 1255 asa cum ati scris.

Aveti aici un link unde se explica ce inseamna acest articol:

[ link extern ]

Deduc ca procesul s-a perimat (adica s-a stins fara judecarea fondului) si Asociatia vrea sa va dea din nou in judecata.
Cum fondul nu s-a judecat nu exista autoritate de lucru judecat pentru fond ci doar pentru ce a cerut instanta si Asociatia nu a facut.
Daca instanta va cere din nou Asociatiei acelasi lucru pe care nu la indeplinit in primul proces se poate invoca autoritatea de lucru judecat.

Situatia primului proces o puteti verifica pe portalul instantelor de judecata, la Judecatoria/Tribunalul competent:

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
Carturarul, utilizator
Ionut 81 a scris:
intre timp proces sa Suspendat în baza art.1255/1 c.p.c.

Când s-a suspendat judecarea cauzei?

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala- raspuns cerere perimare ,ce inseamna exact adydorel33 adydorel33 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca puteti, am urmatoarea situatie: Am facut contestatie (plangere contraventionala) in 2010 deoarece mi-a suspendat ... (vezi toată discuția)
Perimare proces suspendat (plângere contravetionala) Vasilica80 Vasilica80 Buna ziua Am deschis un proces prin care contest o amenda primita pentru neplata rovinietei. La primul termen s-a suspendat judecata pentru ca nu am depus ... (vezi toată discuția)
Ajutatima va rog cu un articol cu privire la recursul fata de ... Roman85 Roman85 Ajutatima va rog cu un articol cu privire la recursul fata de decizia de perimare aceasta find decizia tribunalului Braila ... (vezi toată discuția)