avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acționare în judecatã de douã ori pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acționare în judecatã de douã ori pentru aceeași datorie

am si eu o intrebare si anume acum 2 ani am fost dat in judecaa de asociatia de propietaripentru ne plta sumei de 2200 lei din care amplatit 1300 lei din suma respectiva a mai ramas de plata 900 lei pe care nu iam platit,intre timp proces sa
Suspendat în baza art.1255/1 c.p.c.cei de la asociatie nu vor sa ia in calcul chitantele respective ( sa imi scada din 2200 lei suma platita ) ma anenita ca ma va actiona in judecata tot pentru aceasi suma .Intrebarea mea este daca neam judecat o data pentru aceasi fapta mai poate sa ma actioneze in judecata tot pentru aceasi fapta?,daca da eu ce pot sa fac in aceasta cauza,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:37, 26 Februarie 2014
buna seara o sa afisez ce a hotatat istanta:Constată perimată cererea
Solutia pe scurt: Constata perimata cererea. Cu recurs în 5 zile de la pronuntare.
Document: Hotarâre 8682/2013 03.06.2013,Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Suspendat în baza art.1255/1 c.p.c.
Document: Încheiere - Suspendare 14.05.2012

procesul sa judecat in sine dand hot de mai sus eu cosider ca se pote invoca autoritatea de lucru judecat;va multumesc.
Ionut 81 a scris:

procesul sa judecat in sine dand hot de mai sus eu cosider ca se pote invoca autoritatea de lucru judecat;va multumesc.

Ceea ce credeţi dumneavoastră e una, ceea ce spune procedura e alta.

Procesul nu s-a judecat. Judecarea ar fi însemnat o sentinţă care să soluţioneze fondul. Adică, o sentinţă prin care instanţa, cîntărind probele, să admită sau să respingă cererea. Din cele expuse, rezultă că procesul a încetat fără a fi soluţionat pe fond, perimarea fiind sancţiunea dispusă de lege pentru lăsarea dosarului în nelucrare. Mai pe înţelesul dumneavoastră, partea interesată putea cere, după suspendare, repunerea pe rol a dosarului. Nu a făcut-o timp de un an de zile, fapt care a atras perimarea.

Neexistînd autoritate de lucru judecat (deoarece nu s-a judecat fondul), reclamantul poate introduce o nouă acţiune, avînd acelaşi obiect.
buna seara o sa afisez tote termenile care sa judecat ,totus cred ca pot sa invoc autoritateade lucru judecat ,va rog sa-mi raspundeti va multumesc .

03.06.2013
Ora estimata: 8:30
Complet: CF7
Tip solutie: Constată perimată cererea
Solutia pe scurt: Constata perimata cererea. Cu recurs în 5 zile de la pronuntare.
Document: Hotarâre 8682/2013 03.06.2013

14.05.2012
Ora estimata: 8:30
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Suspendat în baza art.1255/1 c.p.c.
Document: Încheiere - Suspendare 14.05.2012

02.04.2012
Ora estimata:
Solutia pe scurt: pentru a se preciza acţiunea.
Document:

20.02.2012
Ora estimata:
Solutia pe scurt: pentru a se cita pârâta cu mentiunea personal la interogatoriu. Termen de judecata acordat la data de 02.04.2012.
Document:

Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Așa cum vi s-a spus și anterior, nu există autoritate de lucru judecat pentru că nu există hotărâre asupra fondului.

”Lucrul judecat” presupune o hotărâre judecătorească prin care instanța a admis sau a respins o cerere de chemare în judecată. Există așa ceva? Nu! În dosarul de mai sus nu există decât o încheiere de ședință prin care instanța a constatat că a intervenit perimarea. Constatarea intervenirii perimării nu este o soluție asupra fondului.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala- raspuns cerere perimare ,ce inseamna exact adydorel33 adydorel33 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca puteti, am urmatoarea situatie: Am facut contestatie (plangere contraventionala) in 2010 deoarece mi-a suspendat ... (vezi toată discuția)
Perimare proces suspendat (plângere contravetionala) Vasilica80 Vasilica80 Buna ziua Am deschis un proces prin care contest o amenda primita pentru neplata rovinietei. La primul termen s-a suspendat judecata pentru ca nu am depus ... (vezi toată discuția)
Ajutatima va rog cu un articol cu privire la recursul fata de ... Roman85 Roman85 Ajutatima va rog cu un articol cu privire la recursul fata de decizia de perimare aceasta find decizia tribunalului Braila ... (vezi toată discuția)