avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pentru depasirea limitei de viteza cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pentru depasirea limitei de viteza cu 69 km/h

Va salut!
Mi-a fost retinut permisul de conducere dupa ce am fost prins cu viteza de 119 km/h in localitatea Valea Calugareasca. Avand in vedere ca lucrez ca sofer nu pot sa stau pieton 90 de zile ca mor de foame.

1.Radarul care m-a prins se afla in mers (din cate am inteles sunt foarte putine radare care sunt omologate sa masoare viteza in timp ce se deplaseaza)
2. Nu am fost oprit de echipajul care m-a "filmat si inregistrat" ci de un alt echipaj intr-o alta localitate ( masina care avea radar a mers in spatele meu pana am fost oprit in urmatoarea localitate apoi a intors )
3. Am solicitat: Atestatul de omologare al radarului ; Logitimatia de servici ; Atestatul metrologic al radarului dar mi s-a raspuns pe un ton foarte calm " Obiectiuni !!"

Avand in vedere ca nu am scris si nici nu am semnat procesul verbal ce sanse am in instanta sa castig procesul ??
Nu am primit procesul verbal pentru ca nu l-am semnat si nu pot sa contest pentru ca imi trebuie copie de pe procesul verbal. Cele 15 zile in care pot depune contestatie sunt din ziua in care mi-a fost retinut permisul sau din ziua in care imi va ajunge procesul verbal acasa ?

Va multumesc anticipat si va doresc sarbatori fericite si un Paste Fericit !
Cel mai recent răspuns: maseax , utilizator 18:40, 24 Aprilie 2009
cele 15 zile curg de la data cand pv este comunicat.
sfatul este cand va sosi acasa pv-ul acasa sa nu il luati. va veni cu recomandata.
apoi politia este obligata sa-l comunice prin agent procedural.
daca aveti noroc vor trece cele 30 de zile de la data cand a fost completat pv si atunci aveti sanse sa invocati prescriptia.

av zaharia f.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2009
AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN, Avocat
Impotriva procesului verbal puteti face plangere in termen de 15 zile de la comunicare. Solicitati in instanta sa vi se prezinte fotografia sau inregistrarea video din care sa reiasa ca ati circulat cu viteza mentionata, verificarea si omologarea aparatului radar. Daca politia nu prezinta documentele cerute ....scapati sigur de aceasta problema.
nu dispun de atat de mult timp. Eu circul acum cu dovada.

Va multumesc pentru raspuns si sarbatori fericite

EDIT:

Deci permisul mi-a fost luat pe loc pe 13.04, iar dovada intra in vigoare de pe 14.04.2009 si este valabila pana pe 06.05.2009. Asta insemna ca eu de la Valea Calugareasca pana acasa am circula "fara permis"? Si ... de cand de pe 14.04 pana pe 06.05 sunt 15 zile (atat scrie pe dovada ca este valabila)
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2009
maseax, utilizator
Daca a gresit cand a scris dovada...poate va gresi si cand va completa procesul verbal si poate gasiti un motiv de nulitate a acestuia. ;)
Poate gasiti o sansa de anulare a amenzii,deci pentru dvs.,ar trebui sa va faceti timp.In situatia in care nu puteti sa va prezentati,puteti angaja un avocat ,mai ales daca sunt sanse.

Alte discuții în legătură

Amenda radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto loricul loricul Am fost oprit in trafic de agentul de politie care mi-a intocmit proces-verbal pentru depasirea vitezei legale in localitate. Acesta sustinea ca radarul montat ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda si suspendare permis adytu99 adytu99 Duna ziua, Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau. Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de ... (vezi toată discuția)