avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare sanatate restanta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare sanatate restanta

Buna ziua! Din septembrie 2010 pana in august 2011 am fost angajata unei firme in baza unui contract de colaborare. Dupa ce am incheiat orice raport cu aceasta firma, la aproximativ 1 an, atat eu cat si colegii mei, am primit plicuri de la cas in care se mentiona ca nu ne-am platit asigurarile de sanatate ce reieseau din acele contracte. In primul plic primit mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc asigurarea de satatate in valoare de 5.5% din salariul minim pe economie, desi din contractul de colaborare nu am efectuat venituri mai mari de 350 lei. Intre timp am primit un alt plic de la casa de sanatate in care se mentiona ca intr-adevar trebuie sa platesc 5.5% din veniturile realizate in baza acelor contracte, numai ca perioada si suma mentionate acolo nu erau corecte, mai exact mi se cerea sa platesc din iunie 2010 pana in decembrie 2011, desi asa cum am spus si mai sus, eu am lucrat pe baza contractelor de colaborare din septembrie 2010 pana in august 2011, in restul acestei perioade fiind studenta si avand sub 26 de ani, 21 mai exact. Am mers la cas cu adeverinte de la firma angajatoare unde se preciza exact ce venituri am avut in baza acestor contracte, am dus documente de la facultate sa demonstrez ca eram studenta in lunile anterioare si ulterioare contractelor, am depus documentele la un ghiseu si am primit un numar de inregistrare cu promisiunea ca voi primi acasa un plic cu adevarata mea datorie fata de cas. Am asteptat acest plic timp de mai bine de 6 luni, ca mai apoi sa primesc un alt plic in care mi se mentiona ca nu m-am prezentat cu actele doveditoare ale veniturilor reale, desi eu am un numar de inregistrare care dovedeste ca am predat copii dupa aceste acte. Saptamana trecuta, am primit un plic de la administratia financiara in care mi se comunica faptul ca am de platit o dobanda in valoare de 236 de lei pentru suma datorata casei de sanatate, dar nu suma reala, ci suma ce corespunde primului plic primit de la cas, mai exact cea calculata la un venit minim pe economie. Am 30 de zile sa platesc aceasta dobanda sau sa fac contestatie. Nu ma deranjeaza sa platesc aceasta dobanda, nici suma datorata casei de asigurari, dar vreau sa fie sumele reale si nu unele supraestimate. Intrebarea mea este cum pot face contestatie pentru plicul primit de la fisc si cum ajung la adevarata suma pe care o am de platit, atat celor de la cas, cat si celor de la fisc, dar si de ce acte am nevoie ca sa demonstrez care este adevarul. Va multumesc si sper sa ma puteti ajuta!

Alte discuții în legătură

Datorii restante sanatate pentru pfa cristinalauraconst cristinalauraconst Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Am un BIA ( Birou individual de arhitectura) din 2007, care din 2010 a fost suspendat pana in ... (vezi toată discuția)
Plata cnas de doua ori ? element94 element94 Buna ziua. Sunt intro situatie in care primesc salar ca si director de la o anumita firma. Prin aceasta firma fac contributiile si la Pensii si ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare - obligatii lord_costin lord_costin sa dori daca se poate sa ma lamureasca cineva in legatura cu ce trebuie eu sa fac din punct de vedere legal. in perioada 04.2010 - 08.2010 am lucrat la RCS & ... (vezi toată discuția)