avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificatul copilului dupa divort- custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificatul copilului dupa divort- custodie comuna

Buna ziua,
Anul trecut am divortat, pentru copil avem custodie comuna. Certificatul de nastere al copilului a ramas la tata, dupa ce a fost plecat din tara cu copilul. Acum am nevoie de acesta si nu vrea sa mi-l mai dea. Imi puteti spune ce pot face si/sau daca are dreptul acesta?
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 20:01, 14 Februarie 2014
Nu are acest drept. Din pacate daca nu il da de buna voie va trebui sa va adresati judecatorului ca sa il oblige.
Multumesc.
Mai repede obtineti un duplicat de la starea civila.
gi-jane2 a scris:

Mai repede obtineti un duplicat de la starea civila.

O fi mai repede insa ce ne facem cu legalitatatea? Duplicatul se elibereaza in caz de furt, pierdere, distrugere..... iar solicitantul completeaza o declaratie in acest sens. Daca declara ca originalul e la tata nu i se elibereaza duplicatul, daca scrie ca e furat sau distrus ....e fals in declaratii.
Ca sa nu mai spunem ca teoretic ar avea nevoie si de semnatura tatalui pe cerere.
Certificatul e pierdut pt dansa, nu-l mai are.
Eu n-as face cerere la instanta sa vina sotul si sa zica ca nu il are, ca l-a pierdut. Ca i-a dat candva certificatul tatalui, nu inseamna ca e la tata.
Daca ziceti ca teoretic ii trebuie semnatura de la tata, trebuie sa scrie undeva, unde ?

Alte discuții în legătură

Certificat nastere, duplicat anndreeaandaa anndreeaandaa salut fiica mea are un copil dintr-o relatie sau despartit insa certificatul de nastere aramas la el nu vrea sa il dea am fost la politie insa ei au spus ca ... (vezi toată discuția)
Cerere duplicatului certificatului de nastere in romania anuleaza certificatul de nastere anterior ? larissa156486 larissa156486 locuiesc in italia de 10 ani ... am facut actele pentru obtinerea cetateniei italiene acum 2 ani dar pt moment actele predate ( dintre care si certificatul de ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori ContSters436357 ContSters436357 Buna ziua am fost căsătorită cu un cetățean străin in urma căsătoriei rezultând un minor ...după divorț domiciliul copilului stabilindu-se la mine ... (vezi toată discuția)